Een heerlijk dessert op basis van pompelmoes, sinaasappel en mandarijn. Deze worden gemarineerd met Filliers Dry 28 Tangerine. Hierbij komt een espuma van gin & citrus en een platte merengue. Indien gewenst voor extra smaak en textuur kan je hier nog een klein bolletje vanille ijs aan toevoegen.
Extra benodigdheden: Espuma fles
Ingrediënten:
Citrus soepje:
- 1 pompelmoes
- 2 sinaasappel
- 2 mandarijntjes
Platte merengue:
- 1 eiwit (+- 25 g)
- +- 25 g kristalsuiker
- +- 50 g poedersuiker (gezeefd)
Espuma gin & citrus:
- 35 g room
- 35 g suiker
- 70 g sap van pompelmoes, sinaasappel en mandarijn
- 40 g Filliers Dry 28 Tangerine
- 3 eiwitten
- 1 blaadje gelatine
Doen:
Citrus soepje:
- Schil de citrus vruchten, snij het vruchtvlees eruit en vang het sap op
- Meet 70 g sap af en zet dit apart voor de espuma
- Voeg 2 el gin toe aan het fruit, voeg naar eigen smaak nog een beetje suiker of ahorn siroop toe
- Bewaar in de koelkast
Bekijk hier hoe je het best omgaat met de citrusvruchten
Platte merengue:
- Splits het ei (er mag absoluut geen dooier bij het eiwit komen)
- Weeg het eiwit af en neem exact hetzelfde gewicht aan kristalsuiker en het dubbele aan poedersuiker
- Klop het eiwit stijf, voeg aan het einde de kristalsuiker toe in delen
- Klop nu door totdat je eiwit stijf is (mooi glazig en pieken vormt)
- Spatel er nu voorzichtig de poedersuiker door
- Smeer het eiwit plat uit op een bakpapier
- Bak ze ongeveer 45 min op 95 graden (naar gelang de grootte)
Espuma
- Week de gelatine in koud water
- Warm de gin en de suiker zachtjes op totdat de suiker is gesmolten
- Voeg hier ook het blaadje gelatine aan toe en zet het vuur uit(laat zeker niet koken)
- Voeg nu de room, het vruchtensap en de los geklopte eiwitten toe
- Roer alles goed en giet dit door een zeef in de espuma fles
- Zet druk op de espuma fles en laat dit minstens 3 uur rusten in de koelkast
Afwerking:
- Verdeel de partjes citrus onderaan in het bord, schenk er een beetje sap bij
- Schud enkele keren krachtig met de espuma fles en spuit de espuma op de vruchten
- Werk af met een stuk platte merengue