Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen
Restaurant belevingen, Travel

Hotel FRANQ – Restaurant FRANQ – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Hotel FRANQ,

Hotel FRANQ ligt op een steenworp van de voornaamste winkelstraat ‘Meir’, de Groenplaats en de kathedraal van Antwerpen. Het is de perfecte plek om de stad te verkennen.  Het oude bankkantoor straalt met zijn historische charme en hedendaagse urban-chique inrichting een heerlijk gevoel van rust uit. De naam “Franq” komt van de Belgische Franken die ooit in de kluizen werden bewaard.

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Stijlvol en luxueus overnachten,

Stijlvol en luxueus overnachten kan in 1 van de 42 kamers, ingericht volgens een moderne hedendaagse stijl. Wij verbleven in de ‘Small Classic‘ room die voorzien was van een kingsize bed, koffie (Nespresso) en theefaciliteiten en een heerlijke regendouche in de badkamer. Voor een iets grotere kamer, meer faciliteiten of een bad kan je kiezen tussen de Classic room, Deluxe room, Junior Suites of luxueuze suites.

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Bar FRANQ,

In deze bar zit je op de juiste plek voor een glas heerlijke wijn, lekkere cocktails of een tasje koffie. Daarnaast is er een mooie selectie FRANQ’s ‘Evergreens’, met salades, burgers en tapas voor de kleine honger. Na een heerlijk dagje shoppen en rond wandelen in Antwerpen nemen we plaats in de prachtige bar voor een aperitiefje.

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Sofie koos voor een heerlijk glas Monthuys Brut Reserve Champagne, ik ging voor de ‘Fashioned Bolli’. Een heerlijke aperitief cocktail met cognac, appel, bitters afgewerkt met Champagne Bollinger. Met het diner in het vooruitzicht werden de amuses in het salon geserveerd. Een gevuld spruitje, brioche met ganzenlever en soesje met parmezaan. Met deze amuses verloste de chef onze verwachtingen nog niet in.

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Restaurant FRANQ,

Restaurant FRANQ biedt een hedendaagse Frans-Belgische keuken op gastronomisch niveau in een elegante en trendy setting. De leiding van de keuken is in handen van de gerenommeerde chef Tim Meuleneire, een gekende naam in de culinaire wereld die in het verleden al heel wat succes oogstte, onder meer met zijn restaurant De Koopvaardij. Naast een mooie à la carte met telkens 5 á 6 voor-, hoofd en nagerechten serveert chef Meuleneire een ontdekkingsmenu van 4 gangen ( € 65) dat uit te breiden is met een assortiment kazen geaffineerd door kaasmeester Van Tricht. (€ 15)

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Eens plaatsgenomen in het restaurant staan we er een beetje van versteld dat we op 12 januari 2018 het Ontdekkingsmenu Herfst ‘17 krijgen geserveerd. Met deze menu liet de chef een gemengde indruk op ons na. Het gerecht met Sint-Jacobsvrucht en fazant waren overheerlijk en smaakvol. De combinatie tussen de te ver gegaarde zalm en clementines miste een beetje punch. Het dessert waar de klassieker Poire belle Hélène werd hervormd tot een 2017 versie kon ons ook niet bekoren. Verder zou er iets meer aandacht besteed mogen worden aan de aangepaste wijnen bij dit ontdekkingsmenu.

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Ontdekkingskluis Herfst ‘17

Gebakken Sint-Jacobsvrucht uit Dieppe met schorseneer en pancetta van DurocHotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Traag gegaarde zalm “label rouge” met pastinaak, clementines en gepofte kastanjesHotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Fazant “Albufeira” gegratineerd met merg, witloof en krokante polentaHotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Assortiment kazen geaffineerd door kaasmeester Van TrichtHotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Belle-Hélène 2017Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Afsluiten doen we met een tasje koffie van Caffe Mundi en heerlijke zoetigheden waaronder een praline die door DelRey werd gecreëerd en afgewerkt met het FRANQ-logo.Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Na een deugddoende nachtrust nemen we terug plaats in het restaurant voor het ontbijt. Dat een gezond en uitgebalenceerd ontbijt de sleutel is om de dag vol energie te kunnen starten hebben ze bij hotel FRANQ goed begrepen. Het standaard ontbijt bestaat uit koffie of thee, vers geperst fruitsap, zacht gekookt hoeve eitje, huisgemaakte granola, volle yoghurt, verse confituur, fijne vleeswaren en heerlijk brood van bakkerij Toon De Klerck. Dit kan je naar eigen smaak en tegen betaling nog uitbreiden met verse fruitsla, toast met avocado, champagne, ……

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Praktisch;

Hotel FRANQ ¦ Kipdorp 10-12 ¦ 2000 Antwerpen
03 555 31 80 ¦ Website  ¦ Facebook

Hotel FRANQ - Restaurant FRANQ - AntwerpenHotel FRANQ - Restaurant FRANQ - AntwerpenHotel FRANQ - Restaurant FRANQ - Antwerpen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *