Gebakken cheesecake met citroen en lemoncurd
Recepten, Zoetigheden

Gebakken cheesecake met citroen en lemoncurd

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken cheesecake,

Ik ben zot van cheesecake, en dan eigenlijk vooral van de befaamde Nederlandse kwarktaart, heerlijk fris in de zomer. Nu in de winter was het eens tijd om mij aan de gebakken cheesecake te wagen. Na verschillende trial en errors kwam ik uit bij dit recept. Heerlijk smaakvolle cheesecake met citroen en lemoncurd.

Geen klassieke bodem,

Bij een traditionele cheesecake of kaastaart hoort normaal een bodem van gemalen koekjes te zitten. Maar voor dit recept gebruik ik een andere bodem. Super makkelijk en misschien zelfs nog lekkerder. Voor dit recept gebruikte ik een springvorm van 23 cm.

Recept:


Lemon curd:

  • 150 g boter
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  1. Verwarm het citroensap samen met de boter in een steelpan op laag vuur tot de boter gesmolten is.
  2. Klop de eieren met de suiker los
  3. Meng het eiermengsel met het citroen-botermengsel
  4. Giet terug in de steelpan, laat dit al roerend op een zacht vuurtjes binden tot 85 graden
  5. Giet de lemoncurd in een potje, laat afkoelen in de koelkast

Bodem:

  • 175 g bloem
  • 120 g suiker
  • 160 g boter, op kamertemperatuur
  1. Meng alle drie de ingrediënten tot een egaal deeg
  2. Beboter de springvorm
  3. Verdeel het deeg onderaan de vorm
  4. Bak de bodem gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  5. Haal de bodem uit de oven, verlaag de temperatuur tot 150 graden

Cheesecake:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g roomkaas
  • 20 g bloem
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 125 g suiker
  • 3 eieren
  • sap en zeste van 1 citroen
  • zaadjes van 1/2 vanillestok
  1. Meng al deze ingrediënten tot een egaal beslag
  2. Giet het beslag op de voorgebakken bodem
  3. Plaats de springvorm gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden
  4. Zet na 50 minuten de oven uit en de deur van de oven half open
  5. Laat de cheesecake volledig afkoelen en haal deze uit de vorm
  6. Smeer de afgekoelde lemon curd over de cheesecake

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *