Februari - Tournée Minérale - Mocktail inspiratie
Dranken & Cocktails, Recepten

Februari – Tournée Minérale – Mocktail inspiratie

Print Friendly, PDF & Email

Tournée Minérale – Mocktails

Één maand zonder alcohol? Doen jullie mee? Ik ga proberen mee te doen, maar geheel gaat dit zeker niet lukken. Half februari staat er een restaurant bezoek op de planning. Daar gaat toch wel een glaasje wijn bij het eten gedronken worden. Maar kwa aperitief kies ik sowieso al regelmatig voor een alcohol vrij alternatief. Met deze blogpost wil ik jullie alvast inspireren met enkele mocktail-creaties.

Zo maak je een maand zonder alcohol plezant,

De feestdagen zijn al een tijdje achter de rug zijn en de maand februari is aangebroken. Maar om de sfeer niet te bederven maak ik hier alvast een overzicht van drie heerlijke mocktails die ik vorige jaar ontwikkelde. Zo gaan we aan de slag met bloedappelsien, maken we een heerlijke Green tea sour en een kruidige mocktail met wortel en mandarijn.

Mocktail: Bloedappelsien – Gember – Citroengras

Ikzelf ben een enorme liefhebber van bloedsinaasappel. Helaas is de periode waarin ze in de winkel rekken ligt, vrij kort. Januari, februari en maart zijn de hoogmaanden voor deze citrusvrucht. Deze keer maken we een heerlijk pittige creatie met het sap van de bloedsinaasappel. Dit combineren we met gember, citroengras, rode & zwarte peper en koriander. Een top combinatie. (recept)

Mocktail: Green tea sour met limoen en gember

In dit recept maken we een leuke variant op de gekende whisky sour. Enkele gebruiken we geen whisky, maar sterk gezette groene thee met gember en limoen. (recept)

Mocktail: Wortel – Mandarijn – Nootmuskaat

Deze mocktail is een variant op mijn Sinterklaas cocktail. Door de wodka achterwege te laten krijg je een heerlijk originele mocktail met wortel en mandarijn. Vul hiervoor een cocktail glas met grote blokken ijs. Voeg 20 ml wortelsap en enkele druppels Angostura Bitters toe. Vul verder op met 1/3 flesjes Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water. Werk af met vers geraspte nootmuskaat en geniet!

#TournéeMinérale

Doen jullie mee met Tournée Minérale? Laat me dan zeker weten wat jullie favoriete mocktails zijn.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *