La Menuiserie,
Dit restaurant van Thomas Troupin en Marcha Portois ligt op een boogscheut van Malmedy. Hier werd een oude timmerwerkplaats omgevormd tot gastronomisch restaurant. Na een eerste bezoek aan La Menuiserie in 2015 keken we er enorm naar uit om deze verborgen parel opnieuw te bezoeken.
Chef Thomas Troupin, Jonge Topchef van het Jaar 2017 (Gault&Millau) gaat op een eigentijdse manier aan de slag met streekproducten. Hij serveert gerechten vol plezier en durf. Hierdoor geeft hij een eigen identiteit aan de lokale keuken. Daarnaast zorgt gastvrouw Marie-Charlotte Portois voor een vrolijke bediening en heerlijk aangepaste wijnen.
Thomas deed ervaring op bij enkele toppers uit de Waalse gastronomie zoals Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps) & Olivier Massart (O de Vie). Nog geen anderhalf jaar na de opening werd La Menuiserie bekroond met een Michelin-ster en uitgeroepen tot “Ontdekking van het jaar” voor Wallonië door Gault&Millau.
Menu Quercus
Met een heerlijk glaasje champagne genoten we van vijf verrassende amusus in het salon. Zo werd dit aperitief moment bekroond tot beste van 2017. Ook de wijnen bekroonde we tot beste wijn pairing van het jaar 2017.
Selder – Remoulade
Pekingeend, zonder eend
Mosselen – Ardennen
Visbeignet – Vadouvan
Ei 63°C – Spek – Le Valet
Brood
Ganzenlever van eendenboerderij nabij ‘Baelen’ werd kort gegaard en gerookt. Deze werd geserveerd met rauwe champignons
Oester ‘Fine de Claire’ werd kort gegaard en geserveerd met gefermenteerde kool en wortelpuree
Bretonse kreeft – Koffie gelakt – Yuzu – Bisque
Sint jacobsvrucht – Aardpeer
Hinde van Birkenhof ‘Bütgenbach’
Taco everzwijn – Rode biet – Barbecuesaus
Framboos – Sorbet, amandelcrème, knapperige frambozen
Chocolate of the Woods: Mousse, praliné, biscuit, ijs van eekhoorntjesbrood
Bij de koffie
“La cuisine est comme un arbre,
avec des racines, un bon tronc,
des centaines de branches
et ses fruits procurent du plaisir”
Praktisch:
La Menuiserie ¦ Champagne 12 ¦ 4950 Waimes
080 44 44 85 ¦ Website ¦ info@lamenuiserie.eu