Culinaire Storm in Oostende
Restaurant belevingen

Culinaire Storm in Oostende – Restaurant STORM

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Storm

Restaurant Storm opende juli 2018 in de opkomende buurt ‘Hendrik Baelskaai’ op de Oosteroever van Oostende. Op deze prachtige locatie brengt Chef Michiel Rabaey en zijn vrouw Nathalie Hiele een ode aan onze Noordzeevis. Neem de overzetboot aan Visserskaai richting Oosteroever en zet je schrap voor een culinaire storm.

Culinaire Storm in Oostende

Met de vismijn en de kaai voor de deur is het vanzelfsprekend dat de Noordzee een centrale rol speelt in dit restaurant. Niet enkel gekende maar ook onbekende vissoorten zoals steenbolk en pieterman komen bij STORM op je bord terecht. 

NorthSeaChef

Rabaey was voorheen leerkracht aan de hotelschool Ter Duinen. Daarnaast deed hij ervaring op bij sterrenzaken als Le Fox, De Jonkman, Hof van Cleve en El Celler de Can Roca. Van hieruit ontwikkelde deze NorthSeaChef zijn een eigen stijl, met respect voor de zee.

Culinaire Storm in Oostende

Voor het aperitief werd er beroep gedaan op Oostendenaar en ‘bartender van het jaar 2015’ Jurgen Nobels. Deze smaakvolle creatie bestond uit champagne, sherry, gin, citroen en zeebes. Kortom een perfect aperitief. Daarnaast zorgden ook de aangepaste wijnen voor een perfecte begeleiding bij de gerechten. 

Culinaire Storm in Oostende

Menu Januari

Met een droog worstje waarvan een deel van het zout is vervangen door algen toont chef Rabaey dat niet enkel vis een belangrijke rol speelt. Ook algen, zeewier en wilde kruiden uit de duinen komen er aan bod.

Culinaire Storm in Oostende

In het tweede hapje verwerkte de chef één van mijn favoriete vissen ‘steenbolk’ in nigiri. Nigiri zijn blokjes sushirijst met plakjes rauwe vis. Deze nigiri met steenbolk werd afgewerkt met gefermenteerde zwarte look en venkel.

Culinaire Storm in Oostende

Als laatste verscheen er een hapje met perfect gegaarde scheermesjes, crème van aardpeer en haringeitjes op tafel.

Culinaire Storm in Oostende

Het voorgerecht bestond uit plakjes rauwe rode poon. Hierbij kwam rode biet, radicchio, watermeloen, gepekelde ui en paarse wortel.

Culinaire Storm in Oostende

“Catch of the day” is een vaste waarde op de menukaart bij Restaurant Storm. Voor dit gerecht bestelt de chef geen specifieke soort vis, maar wacht hij af welke vis er als bijvangst in de netten terecht is gekomen. Kakelverse en perfect gegaarde rog werd geserveerd met karnemelk, prei en gekarameliseerd witloof.

Culinaire Storm in Oostende

Lotte of zeeduivel werd gegaard met wintertruffel en geserveerd met pastinaak en curry madras

Culinaire Storm in Oostende

Ook het hoofdgerecht was een schot in de roos. Filet van duif werd op bord vergezeld van schorseneer, champignon, butternut en afgewerkt met een jus van duif.

Culinaire Storm in Oostende

Restaurant STORM is het resultaat van een voorliefde voor het vak, de zee en thuisstad Oostende.
Culinaire Storm in Oostende

Alvorens het dessert kozen we ervoor nog een bordje kaas te proeven. Drie smaakvolle kazen van Kaasaffineurs Van Tricht werden geserveerd met dadelbrood en compote van gebakken appels met calvados.

Culinaire Storm in Oostende

Afsluiten deden we met een smaakvolle creatie tussen appel, rozijnen en merengue.

Culinaire Storm in Oostende

Bij de koffie

Culinaire Storm in Oostende

Gastvrouw Nathalie zorgt in het restaurant voor de hartelijke ontvangst en laat ja vanaf minuut één welkom voelen in het restaurant. Haar warme en charmante karakter zorgt voor een aangename sfeer in het restaurant.

Het is duidelijk dat chef Rabaey de perfecte garing weet te geven aan vis en vlees. Daarnaast is het meerwaarde dat hijzelf regelmatig zijn gerechten komt voorstellen of afwerken aan tafel. Zo vullen Nathalie en Michiel elkaar perfect aan in het restaurant. Een beetje storm met een ‘zen’ gevoel.

Praktisch:

Restaurant STORM ¦ Hendrik Baelskaai 21 ¦ 8400 Oostende
Website ¦ Facebook ¦ +32 59 280 261

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *