Dranken & Cocktails, Recepten

Mocktail: Bloedappelsien – Gember – Citroengras

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Bloedsinaasappel of wijnsinaasappel,

Ikzelf ben een enorme liefhebber van bloedsinaasappel. Helaas is de periode waarin ze in de rekken ligt, vrij kort. Januari, februari en maart zijn de hoogmaanden voor deze citrusvrucht. De voedingswaarden zijn vergelijkbaar met een klassieke sinaasappel. De smaak gaat van fris zoet tot zoet, maar deze is strakker en bitterder dan bij een gewone sinaasappel.

Mocktail met bloedappelsien,

Bloedappelsienen kunnen uiteraard in alle klassieke sinaasappelrecepten gebruikt worden, maar de bijzondere kleur en smaak bieden extra troeven. Deze keer maken we een heerlijk pittige mocktail met het sap van de bloedsinaasappel. Dit combineren we met gember, citroengras, rode & zwarte peper en koriander. Een top combinatie.

Mocktail: Bloedappelsien - Gember - Citroengras

Nodig voor 1 cocktail:

  • 1 citroengras
  • 5 bolletjes zwarte peper
  • klein stukje rode peper
  • enkele schijfjes gember
  • koriander
  • 1 dl sap van bloedappelsien
  • 30 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop

 

Doen:

  • Snij het citroengras doormidden
  • Doe de peperbolletjes in de cocktailshaker, maal deze fijn met de muddler
  • Voeg nu 1 helft van het citroengras en de gember toe
  • Stamp stevig met de muddler zodat alles goed gekneusd is
  • Voeg suikersiroop en het sap van bloedappelsien en limoen toe
  • Shake krachtig
  • Zeef de cocktail en serveer deze met voldoende ijs
  • Werk af met schijfjes rode peper en enkele blaadjes koriander.

 

Variant: De pikante versie:

  • Doe de schijfjes rode peper in het begin mee in de cocktailshaker en plet deze met de muddler.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *