Granola of crunchy muesli bestaat voornamelijk uit havervlokken, noten & honig. Als je hem zelf maakt kan je eraan toevoegen wat je wil. Zo maak ik granola met quinoa en extra veel zaden. Super lekker bij yoghurt of een bolletje ijs.
Recept voor ongeveer 250 g
Ingrediënten:
- 50 g quinoa
- 50 g havervlokken
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el pompoenpitten
- 2 el lijnzaad
- 1 el sesamzaad
- 50 g noten, grof gehakt (hazelnoten, cashewnoten, walnoten, amandelen)
- snuifje kaneel
- snuifje grof zeezout
- 50 g honing
- 1 el olie (pompoenpitten, walnoten of zonnebloemolie)
Werkwijze:
- Warm de oven op tot 160 graden
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar
- Verdeel ze gelijk op de ovenplaat
- Plaat dit ongeveer 20 minuten in de oven
- Roer na 10 minuten de granola een keer door elkaar
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos
Variant:
- Naar eigen smaak kan je nog rozijnen of stukjes gedroogde vijg toevoegen aan de ingrediënten
- Toch geen fan van quinoa, vervang hem dan gewoon door havervlokken