Stoofpotje van zalm met venkel en spinazie
Hoofdgerechten, Recepten

Stoofpotje van zalm met venkel en spinazie

Print Friendly, PDF & Email

In dit snel en eenvoudig stoofpotje combineren we verse en gerookte zalm. Verder voegen we hier kokosmelk, venkel en spinazie aan toe. Een recept dat tot stand kwam met verschillende restjes uit onze diepvries. Zowel de gewone als de gerookte zalm. Verder vonden we ook nog een zakje met enkele handen verse spinazie in onze diepvries. Ideaal dus. Serveer dit stoofpotje naar eigen smaak met bijvoorbeeld rijst, brood of misschien parelcouscous.

Nodig voor 2 personen

  • 150 g verse zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 200 ml koksmelk
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g verse spinazie
  • 1 venkel
  • peper en zout
  • (verse koriander)

Doen

  • Snij de ui en look fijn, stoof deze aan in olijfolie
  • Snij de venkel in fijne reepjes. Stoof deze kort mee aan
  • Voeg kokosmelk, 250 ml water en bouillonblokje toe
  • Breng het geheel aan de kook, laat even sudderen
  • Voeg de spinazie toe, laat kort slinken
  • Snij de verse zalm in blokjes, de gerookte zalm in reepjes
  • Voeg de zalm toe aan het stoofpotjes
  • Roer alles voorzichtig onder elkaar
  • Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Serveer naar eigen smaak met rijst, brood of parelcouscous
  • Werk eventueel af met verse koriander en loof van de venkel
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *