Restaurant belevingen

Restaurant Nage – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Deze casual gastro-bistro vinden we pal in het centrum van Antwerpen. Juni 2021 opende gastvrouw Niki Van Sant & chef Koen Lenaerts restaurant Nage in een prachtig middeleeuws herenhuis in de Reyndersstraat.

Restaurant Nage staat voor een pure en creatieve productkeuken. De focus ligt op kwalitatieve eenvoud met producten die voor zich spreken. Op de wijnkaart vinden we biologische, biodynamische en vooral interessante natuurlijke wijnen. Een combinatie waar wij alvast fan van zijn.

Het koppel heeft ervaring zat: Van Sant was jarenlang gastvrouw bij het Vietnamese fusion- restaurant Bún. Hier ontwikkelde Niki zich tot een gastvrouw pur sang. Daarnaast is Koen een ambitieuze kok die voorheen ervaring opdeed bij topzaken zoals Veranda, Dôme, Butcher’s Store, Nathan & restaurant Lewis. Een topcombinatie die mooi blend bij restaurant Nage.

Starten deden we hier met 2 glaasje bubbels. Ikzelf koos voor de appelcider van Ottercider uit zwijndrecht. Aan de andere kant van de tafel werd er gekozen voor een heerlijk glas natuurlijke bubbels “Domaine de l’Ocre Rouge La Perle Noire Extra Brut”. Hierbij werden alvast enkele smaakvolle amuses geserveerd zoals amandelschelp, beurre blanc met asperges en scheermes en krokantjes met dip van garnaal en nori.

Rundstartaar ‘bavette’ – Erwt – Daslook

Gepocheerd ei – Mousseline – Viseitjes – Bioche

Pasta Fesca – Rode biet – Sepia

Gerijpte entrecote Holstein ‘Signatuur’

Kip BBQ – Akkerzwam

Brioche – Gezouten karamel – Ananas – Koffie

Bij de koffie


Restaurant Nage ¦ Reyndersstraat 17 ¦ 2000 Antwerpen ¦ restaurantnage.be


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *