Restaurant belevingen

Restaurant Spaans Dak – Oud-Heverlee – Leuven

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Spaans dak,

Op een kleine 10 km van Leuven vinden restaurant Spaans Dak. Aan de rand van het Meerdaalwoud, tussen de vijvers van het recreatiedomein pronkt dit prachtig 16de-eeuws landhuis. Een historisch gebouw dat ooit toe behoorde aan Karel V, koning van Spanje.

Binnen vinden we een mooi contrast met buitenkant van het gebouw. Een modern, jong en fris interieur met strak gedekte tafels, witte kuipstoelen en kleurrijke kunstobjecten. Kortom een sfeervol restaurant met prachtige ligging in de natuur.

30

Jonathan Uyttendaele – Jong Keukengeweld

Chef en uitbater Michel Uyttendaele staat zelf al 25 jaar achter het fornuis. Maar de laatste jaren werd het Spaans Dak meer en meer een familie zaak. Beide zonen, Jonathan en Kristof kwamen in de zaak terecht. Zo vervoegde Jonathan het keukenteam. Hij zorgt voor een frisse wind doorheen de keuken en brengt een vernieuwde toets aan de gerechten. Kristof bekwaamde zich tot wijnkelner en zorgt voor de aangepaste wijnen.

29

Een kookstijl omschrijven vind ik anderzijds moeilijker voor dit restaurant. Inventief, Verrassend en Gastronomisch komen er zeker in voor. Maar een duidelijke richting of stijl is moeilijk te vatten. Zo werd de wilde eend Oosters getint geserveerd, de heek kwam op een Mexicaanse wijze waarna we verder gingen met een sublieme risotto.

De chef wist duidelijk wat wij kwamen doen. Want we genoten van een prachtige wandeling doorheen de kaart. De volgende gerechten werden geproefd en gedeeld, maar beginnen deden we met een aperitief van het huis op basis van witte port en tonic. Deze frisse combinatie werd afgewerkt met een espuma van zwarte thee en limoen. Ook de drie geserveerde hapjes werden smakelijk ontvangen.

1

Soepje van kokos & curry – Crumble van spek en zonnebloempit
Creme brullee van kippenlever
Brandade van kabeljauw met bisque, voor mij werd de bisque vervangen door crème van avocado, granaatappel en jalapeño peper

2

Sint-jacobsvrucht / Inktvis / Zwarte olijf / Tomaat / Hummus / Gevriesdroogde geitenkaas

73

Wilde eend / Oosterse groenten / Soja / Espuma van sesam / Cashewnoot

1410

Heek, ook mooie meid genoemd werd geserveerd met verschillende soorten bonen, zure room, crumble van taco en afgewerkt met rasp van limoen.

129

Deze risotto werd onmiddellijk onze favoriet van deze lunch.

De smeuïge risotto met zomertruffel werd afgewerkt met carpaccio van rode biet, rauwe koolrabi en schuim van gefermenteerde look. Een absoluut topgerecht!

17

Dit gerecht kwam ook voor in de Jong Keukengeweld menu. Voor deze menu voorziet de sommelier een alcoholvrij alternatief. Het sapje op basis van rode biet, kers en sherry azijn werd goed gesmaakt. Voor de wijn werd er gekozen voor een fris geserveerde Doudet Naudin – Pinot noir – 2014.

15

Goudbrasem / Pastinaak / Aardpeer / Jeneverbes

20

Ook hierbij kreeg ik een sapje op basis van peer, selder en tonic geserveerd. Een geslaagde combinatie. Let op, de aangepaste sapjes zijn enkel verkrijgbaar bij de menu Jong Keukengeweld. Wat mij betreft mogen ze dit zeker verder uitbreiden. Want twee maal zorgde dit voor een heerlijke pairing met het gerecht.

Fazant / Knolselder / Peer / Cantharel / Tonka

22

Deze virgin mojito shot kwam als verfrissing op tafel

23

Mango / Mozzarella / Hazelnoot

26

Ook beide desserts waren een schot in de roos. De mozzarella die verwerkt was in het dessert met mango was top en zorgde voor een originele combinatie. Ook wanneer er groenten verwerkt zitten in een dessert scoort dit sowieso bij mij. Zo was het volgende dessert met wortelcake echt iets voor mij. Dit dessert werd afgewerkt met ijs van sinaasappel en crunch van walnoot. Heerlijk!

Wortel / Sinaas / Walnoot

24

Bij de koffie / Milkshake mokka & rum / crème amandel

28

Turks fruit / Praline Praliné / Cake amandel & Sinaas

Spaans Dak – Maurits Noëstraat 2 – 3050 Oud-Heverlee
info@spaansdak.be – T +32 16 47 33 33

Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *