Lasagnerolletjes met scampi, venkel en zure room
Hoofdgerechten, Recepten

Lasagnerolletjes met scampi, venkel en zure room

Lasagnerolletjes

Lasagne moet niet altijd in laagjes zijn. Je kan lasagnevellen ook perfect gebruiken om rolletjes van te maken. Zo vullen we deze rolletjes met een mengeling van scampi, lente-uitjes en zure room. Deze lasagnerolletjes overgieten we met een smaakvolle, romige saus op basis van venkel en witte wijn. Het geheel werken we nadien af met verse dille of groene takjes venkel.

Nodig voor 2 personen

  • 6 verse lasagnebladeren – 250 g
  • 350 g scampi
  • 1 venkel
  • 1 bosje lente ui
  • 200 ml witte wijn
  • scheut pastis
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 kl venkelzaad
  • 250 ml zure room
  • verse dille

Doen

  • Pel en kuis de scampi, snij deze in grove stukken.
  • Snij de lente uitjes fijn
  • Maak een mengeling van de scampi, de helft van de fijngesneden lente uitjes en 2 el zure room
  • Kruid dit met peper en zout. Bewaar even in de koelkast
  • Snij de venkel in fijne blokjes
  • Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  • Stoof hier de blokjes venkel in beetgaar
  • Voeg het gekneusde venkelzaad en de overige gesneden lente-uitjes hier aan toe
  • Blus het geheel met witte wijn en pastis, laat dit voor de helft inkoken
  • Voeg 100 ml water en het groenten bouillonblokje toe
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Zet het vuur uit. Voeg de overige zure room toe
  • Maak intussen rolletjes van de lasagnevellen en het scampimengsel
  • Verdeel een bodempje saus in de ovenschotel
  • Leg de lasagnerolletjes hierop
  • Lepel er vervolgende de saus over
  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Werk nadien af met verse dille en/of groen van de venkel

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *