Rijstpap met witte chocolade, aardbei en rabarber
Recepten, Zoetigheden

Rijstpap met witte chocolade, aardbei en rabarber

Ik ben een echte liefhebber van rijstpap. Tot voor kort met de klassieke rijstpap met saffraan en bruine suiker als mijn favoriet. Maar na dit recept hebben we een tweede favoriet. Rijstpap met witte chocolade. Daarbij serveren we een compote van aardbei en rabarber, verse aardbeien, geroosterde hazelnoten en een crumble van zandkoekjes.

Nodig voor 4 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 100 g dessert of risottorijst
  • 500 ml volle melk
  • 150 ml room
  • 100 g witte chocolade
  • Doe de rijst, melk en room in een kookpot
  • Laat dit zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en je een smeuige rijstpap bekomt
  • Zet het vuur uit
  • Breek de witte chocolade in stukjes, voeg deze toe aan de hete rijstpap
  • Roer voorzichtig tot de witte chocolade is gesmolten
  • Giet de rijstpap in een kom, dek deze af met plasticfolie
  • Laat volledig afkoelen
  • Is de rijstpap te vast geworden tijdens het afkoelen? Spatel er dan voorzichtig een beetje room of melk onder

Compote van rabarber en aardbei

Geen fan van rabarber? Laat deze compote dan achterwege. Mix eventueel 150 g verse aardbeien met 1 zakje vanillesuiker voor een heerlijk frisse aardbeiencoulis.

  • 150 g verse rabarber
  • 75 g verse aardbeien
  • 25 g suiker
  • 25 g water
  • Snij de rabarber in stukjes van 1 cm, de aardbeien in 4
  • Doe de rabarber, aardbei, suiker en water in een steelpannetje
  • Laat dit zachtjes pruttelen tot een compote
  • Laat dit volledig afkoelen

Afwerking

  • verse aardbeien
  • zandkoekjes of sprits
  • 15 hazelnoten
  • Hak de hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Snij de aardbeien in 4
  • Hak de zandkoekjes grof
  • Lepel de rijstpap in 4 glazen
  • Verdeel er 1 el compote van rabarber en aardbei over
  • Werk af met verse aardbeien, hazelnoten en zandkoekjes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *