Vlammetjes zijn ideaal als fingerfood, een pittig hapje voor elke gelegenheid. Bak ze in de oven voor een knapperige buitenkant en een sappige, kruidige vulling van gehakt en specerijen. Een smaakexplosie zonder gedoe met frituren!
Ingrediënten voor +- 30 vlammetjes
- filodeeg
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 400 g rundergehakt
- 1 kl sambal
- paprikapoeder
- komijn
- chilisaus
Doen
- Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn
- Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul
- Bak tot al het vocht weg is. Anders wordt de filodeeg wak
(laat indien nodig uitlekken) - Breng het gehakt op smaak met sambal, komijn en paprikapoeder
- Haal het gehakt uit de pan, laat even afkoelen
- Neem de vellen filodeeg uit de verpakking. Bewaar de vellen die je nog niet gebruikt onder een vochtige, schone theedoek.
- Ik ging aan de slag met vierkante vellen filodeeg van ongeveer 20 x 20 cm
- Leg de filodeeg met een punt naar beneden voor je, zodat er een ruit ontstaat (zie foto’s)
- Schep een eetlepel vulling net iets onder het midden van het vel
- Vouw de onderste punt over de vulling
- Vouw nu de zijkanten over de vulling. Rol het filodeeg dicht
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier
- Bak de rolletjes gedurende 20 á 25 krokant in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Serveer met chilisaus
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.