Gevulde kippenbout
Hoofdgerechten, Recepten

Gevulde kippenbout met pesto van spinazie en Parmaham

Print Friendly, PDF & Email

Gevulde kippenbout met pesto van spinazie en Parmaham

In dit gerecht gaan we aan de slag met verschillende Italiaanse producten. We vullen de kippenbout op met mozzarella en gekonfijte kerstomaatjes. Nadien wikkelen we de gevulde kippenbout in met Parmaham. Zo kunnen we deze lekker krokant te bakken in de oven. Hierbij serveren we een gezonde pesto van spinazie en volkoren tagliatelle. Een gerecht met de prachtige kleuren en smaken van Italië.

Nog gezonder?

Dit gerecht passeerde al regelmatig op onze tafel. Om het nog wat gezonder te maken serveerde ik dit gerecht niet met tagliatelle, maar met slierten van courgette. Een gezonder en heerlijk alternatief.

Gevulde kippenbout met pesto van spinazie

Nodig voor 2 personen:

  • 4 uitgebeende kippenbillen
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1/2 bol mozzarella
  • 100 g gekonfijte kerstomaatjes
  • 220 g (volkoren) tagliatelle

 

Pesto van spinazie:

  • 150 g verse spinazie
  • 1 teentje look
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1/2 el citroensap
  • 80 ml olijfolie
  • 60 g pijnboompitten

 

Doen:

  • Vouw de kippenbillen open, snij ze eventueel nog een beetje verder open met een mes
  • Leg ik het midden een reep mozzarella en enkele gekonfijte kerstomaatjes
  • Kruid met grof gemalen peper
  • Vouw de kippenbil terug dicht, wikkel deze in met Parmaham
  • Leg deze in een ovenschotel
  • Bak de gevulde kippenbillen 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Maak ondertussen de pesto van spinazie door al deze ingrediënten te mixen.
  • Voeg naar eigen smaak meer of minder olijfolie toe
  • Kruid de pesto met peper en zout
  • Kook op het einde de tagliatelle beetgaar
  • Serveer de gevulde kippenbout met tagliatelle en pesto
  • Werk eventueel het gerecht af met enkele verse blaadjes spinazie

 

Met courgette slierten:

  • Maak slieten van de courgette
  • Leg de slierten in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie bij
  • Kruid met peper en een beetje zout en dek af met aluminiumfolie
  • Plaats de schaal 15 minuten in de oven op 180 °C.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *