Torta al kiwi - Frisse cake met kiwi en ricotta
Recepten, Zoetigheden

Torta al kiwi – Frisse cake met kiwi en ricotta

Print Friendly, PDF & Email

Torta al kiwi

Voor dit recept werd ik geïnspireerd door roeckiesworld. Een super toffe blog boordevol travel- and foodstories. Op Bart z’n blog vond ik het recept voor Torta di albicocche, een over-heerlijke abrikozentaart. Ik veranderde ‘albicocche’ naar ‘kiwi’ en kwam uit bij een hele reeks Italiaanse recepten van Torta al kiwi. Wij vertaalden verschillende recepten en ging op zoek naar de ultieme verhoudingen. Deze overheerlijke en frisse cake met kiwi is het resultaat. 

Nodig voor 1 cake

  • springvorm 24 cm
  • 5 kiwi’s
  • 200 g 00-bloem
  • 50 g Griekse yoghurt of ricotta
  • 115 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g boter (kamertemperatuur)
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 50 ml melk
  • snuifje zout

Doen

  • Klop de eieren, vanillesuiker, suiker en rasp van citroen luchtig
  • Voeg al roeren de boter en yoghurt toe
  • Voeg daarna de bloem, bakpoeder, zout en melk toe
  • Schil 3 kiwi’s, snij deze in blokjes
  • Spatel de blokjes kiwi onder het cakebeslag
  • Verdeel het cakebeslag in een ingeboterde vorm van 24cm
  • Schil de overige kiwi’s. Snij deze in plakjes
  • Leg deze plakjes kiwi bovenop het cakebeslag
  • Bak de cake 35 minuten in een voorverwarde oven van 180 graden
  • Controleer de gaarheid met een prikvork of satéstokje
  • Zet de oven uit, doe de deur van de oven een stukje open maar laat de cake nog even rusten in de oven
  • Haal de cake uit de springvorm
  • Strooi er een beetje bloemsuiker over
  • Geniet!

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *