Ravioli van pompoen – Crème van mozzarella
Dit recept met ravioli van pompoen kwam tot stand terwijl ik een andere recept aan het klaarmaken was. Eigenlijk was ik plakjes pompoen aan het snijden om een gerecht af te werken. Ik kwam op het idee om deze iets dunner te snijden en op te vullen zoals ravioli. Niet dat we verse pasta maken van pompoen, we gebruiken deze dunne plakjes pompoen om te serveren als open ravioli. Het resultaat, een heerlijk vegetarische amuse.
We vullen de ravioli van pompoen op met een crème van mozzarella. De restjes pompoen gingen in de sapcentrifuge voor de saus die we op smaak brachten met geroosterde sesamolie. Het geheel werken we af met Oost-Indische kers, De geroosterde pompoenpitten zorgen voor de juiste crunch in deze amuse.
Nodig:
- butternut pompoen
- mozzarella
- geroosterde sesamolie
- olijfolie
- pompoenpitten
- peper en zout
- Oost-Indische kers
Doen:
Jus pompoen en sesam
- Doe de helft van de butternut pompoen door een sapcentrifuge
- Warm het sap van pompoen op tot aan het kookpunt
- Breng op smaak met peper, zout en geroosterde sesamolie
Crème van mozzarella
- Mix de mozzarella fijn met 1 el vocht van de mozzarella
- Voeg een beetje olijfolie toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Bewaar in de koelkast
Ravioli van pompoen
- Snij het dunne gedeelte van de pompoen in fijne plakjes van 2 mm
- Blancheer of stoom deze gedurende 2 minuten
- Laat deze volledig afkoelen
Afwerking
- Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof, voeg beetje grof zeezout toe
- Leg één plakje pompoen onderaan in het bord
- Verdeel in het midden 1 kl crème van mozzarella
- Leg hier terug één plakje pompoen bovenop
- Druk de randen een beetje aan zodat deze eruit ziet als echte ravioli
- Verdeel hier enkele blaadjes Oost-Indische kers en enkele pompoenpitten op
- Serveer de jus van pompoen apart
- Geniet
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.