Pompoensoep met beuling en pompoenpitten
Recepten, Soepen

Pompoensoep met beuling en pompoenpitten

Print Friendly, PDF & Email

Geen idee waarvan de inspiratie kwam om stukjes gebakken beuling of bloedworst in pompoensoep te doen. Zelf vonden we het ook best een raar idee. Maar het resultaat is echt overheerlijk. Fluweel zachte pompoensoep met stukjes krokant gebakken bloedworst. Als extra crunch voegen we nog geroosterde pompoenpitten toe. Een ideaal soepje voor de feestdagen dus.

Nodig

  • 1 butternut pompoen (1,5 kg)
  • 1 ui
  • 2 liter groenten of kippenbouillon
  • klontje boter
  • 1 bloedworst (per 4 personen)
  • pompoenpitten

Doen

  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Zet even apart
  • Was de pompoen, snij deze doormidden. Verwijder de pitten
  • Snij de pompoen in stukken
  • Pel de ui, snij deze in halve ringen
  • Verwarm een soeppot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
  • Stoof de ui kort aan
  • Voeg de stukken pompoen en bouillon toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat 25 minuten zachtjes pruttelen
  • Mix de soep fijn
  • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Snij de bloedworst in plakjes
  • Bak de plakjes bloedworst krokant in een pan met een klontje boter
  • Serveer de pompoensoep met bloedworst en pompoenpitten
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *