Dit bladerdeegtaartje met mozzarella en carpaccio is een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht dat ideaal is als voorgerecht of lichte lunch. Het knapperige bladerdeeg vormt de perfecte basis voor de crème van mozzarella en de fijne, smaakvolle plakjes carpaccio. Een beetje rucola en wat olijfolie maken het geheel af. Soms is een volledig bord carpaccio te veel, en dit recept biedt een smaakvol, mooi en simpel alternatief. Ideaal voor de aankomende feestdagen dus. We maakten dit recept ook in hapjesvorm. Bekijk dit hier –> Tartelette met crème van mozzarella en carpaccio
Nodig voor 4 personen
- bladerdeeg
- 1 ei
- 160 g carpaccio – The Meatlovers
- 1 bol mozzarella (125 gram)
- 125 ml room
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- rucola
- 50 g pesto
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- peper van de molen en grof zeezout
Doen
Bladerdeeg
- Steek 4 rondjes uit de bladerdeeg van 8 cm
- Leg de rondjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier
- Klop het ei los, wrijf de bladerdeeg in met het ei
- Bedek de bladerdeeg met bakpapier, plaats hierop een bakplaat zodat de bladerdeeg niet kan rijzen
- Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Creme van mozzarella
- Doe de mozzarella en room in een maatbeker
- Mix tot een egale creme
- Kruid met peper en zout
Afwerking
- Laat de carpaccio volledig ontdooien
- Doe een klein toefje creme van mozzarella op de 4 borden
- Leg hierop het rondje bladerdeeg (zo schuift het bladerdeeg niet)
- Lepel 1 el crème van mozzarella op de bladerdeeg
- Verdeel hierop enkele toefjes pesto
- Schik er 4 rondjes carpaccio op elke bord
- Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout
- Werk de taartjes af met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola
- Smakelijk!
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.