Vitello tonnato is een traditioneel Italiaans gerecht met kalfsvlees en romige tonijn-mayonaise. In het verleden maakten we al eens aperitief wraps met deze combinatie. Deze keer verwerken we deze ingrediënten op een krokante flammkuchen. Zo maken we tonijnsaus met zure room die we als topping gebruiken op de deeg. Verder beleggen we de flammkuchen met plakjes kalfsvlees, kappertjes, sjalot en rucola. Heerlijk als lunch of als aperitiefhapje. Voor dit recept gingen we aan de slag met een heerlijk stuk Nederlands kalfsvlees van The Meatlovers.
Topping Flammkuchen
- 200 g zure room
- 1 blik tonijn
- 2 koffielepels kappertjes (+ extra voor de afwerking)
- 6 ansjovis
- sap 1/2 citroen
- peper en zout
- 2 kalfsoesters – The Meatlovers
- olijfolie
- 1 sjalot
Doen
- Mix de zure room, tonijn, kappertjes, ansjovis en sap van citroen fijn
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
Deeg Flammkuchen
- 300 g bloem
- 6 g droge gist
- 2 el olijfolie
- 170 g lauw water
- 1 tl zout
Doen
- Strooi de droge gist onderaan in de mengkom
- Doe daarop de bloem
- Voeg olijfolie en zout toe
- Kneed 10 minuten tot je een egaal en elastisch deeg bekomt
- Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige handdoek over en laat dit 1 uur rijzen
- Warm ondertussen de oven op tot 220 graden
- Verdeel het deeg in 3 porties
- Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het flinterdun uit op bakpapier
- Beleg het deeg met een dun laagje tonijnsaus en plakjes kalfsoester
- Bak gedurende 15 minuten in de oven
- Kruid het vlees extra met peper en grof zeezout
- Werk af met olijfolie, kappetjes, fijngesneden sjalot en rucola
- Smakelijk
Recept in foto’s
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.