Apero: Champagne & Oester
Aperitief hapjes, Recepten

Feestelijke aperitieven: Champagne & Oester met granité

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen fan van oesters, zeker niet puur natuur. Maar zodra ze bewerkt worden of geserveerd met een vinaigrette, kan ik er wel van genieten. Zo ook deze oester, geserveerd met een frisse granité van selder, zeekraal en komkommer. De combinatie met een heerlijk glas champagne maakt het helemaal af. Een perfect recept voor de aankomende feestdagen!

Nicolas Feuillatte – Grande Réserve Brut

In het glas schenken we de topchampagne van Nicolas Feuillatte: de Grande Réserve Brut. Deze delicate en uitgebalanceerde champagne is harmonieus samengesteld uit 20% Chardonnay voor elegantie en finesse, 40% Pinot Noir voor rondheid en structuur, en 40% Meunier voor fruitigheid en souplesse. De Grande Réserve Brut rijpt tot zes jaar in de kelder, wat zorgt voor een intensiteit en harmonie die echt indruk maakt.

Nodig – Oester met granité van selder, zeekraal en komkommer

  • Oesters
  • Granité:
    • 100 g selder
    • 100 g komkommer
    • 50 g zeekraal
    • sap van 1/2 limoen
    • 1 á 2 kl suiker
    • peper

Doen

  • Mix alle ingrediënten voor de granité
  • Breng dit indien nodig op smaak met een beetje extra peper
  • Giet deze mengeling door een fijne zeef. Druk goed uit
  • Doe het mengsel in een diepvriesbakje en zet in de diepvriezer.
  • Roer het ieder half uur los met een vork.
  • Na zowat 4 uur krijg je een korrelige/schilferige massa, die je in de diepvriezer kunt bewaren tot je gaat serveren.
  • Open de oesters en steek deze los
  • Werk elke oester af met 1 kl granité
  • Leg hierop een klein takje zeekraal
  • Schenk een glaasje champagne in als aperitief
  • Geniet!

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *