Op zoek naar een unieke twist voor je feestelijke drankjes deze kerst? Deze kerst punch combineert de warme, volle smaak van rum met de verrassende frisheid van selder en munt. Het is een verfrissend en kruidig drankje dat perfect past bij de gezellige kerstsfeer. Durf iets anders te serveren en verras je gasten met deze heerlijke punch die gegarandeerd een hit zal zijn!


Nodig voor 6 Christmas Cocktails:
- 300 ml rum
- 50 ml witte droge vermouth
- 125 ml muntsiroop *
- 125 ml sap van selder (sapcentrifuges)
- 100 ml vers limoensap
- 125 ml bruiswater
- 2 dashes angostura bitters
- ijsblokjes
- verse selder en munt voor de afwerking
Doen
- Doe alle ingrediënten in een fles of bowl
- Serveer met voldoende ijsblokjes
- Werk af met verse selder en munt



Muntsiroop *
- 1 glas verse munt
- 1 glas water
- 1 glas suiker
- Doe water en suiker in een steelpannetje
- Breng water aan de kook, roer tot de suiker is opgelost
- Zet het vuur uit
- Voeg de munt toe
- Laat de siroop afkoelen
- Zeef de siroop



Cocktail per persoon:
- 60 ml witte rum
- 10 ml Noilly Prat Extra Dry Vermouth
- 25 ml muntsiroop *
- 25 ml sap van selder (sapcentrifuges)
- 20 ml vers limoensap
- 25 ml bruiswater
- 1 dash angostura bitters
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
