Dip van witte bonen met pesto van pistache
Aperitief hapjes, Recepten

Dip van witte bonen met pesto van pistache

Deze dip van witte bonen met pistachepesto is een verrassend en smaakvol hapje dat perfect past bij een feestelijke borrel. De romige bonen combineren prachtig met de nootachtige, frisse pesto van pistache. Serveer het met krokante crackers, vers brood of knapperige groenten voor een stijlvolle en smaakvolle presentatie. Ideaal als onderdeel van een tapasavond of om je gasten te verrassen met een originele twist. Ontdek hieronder hoe je deze heerlijke dip zelf maakt!

Ingrediënten:

  • 1 blik (400 g) witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kl tahini
  • crackets of groenten om erbij te serveren

Pistachepesto:

  • 50 g pistachenoten, ongezouten (+ extra voor de afwerking)
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 g verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Doen

  • Doe de witte bonen, knoflook, olijfolie, citroensap en tahini in een keukenmachine. Mix tot een gladde, romige massa. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart
  • Doe de pistachenoten, Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes en knoflook in de keukenmachine. Mix kort. Voeg de olijfolie geleidelijk toe tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de wittebonendip in een schaaltje en maak een kuiltje in het midden. Schep daar de pistachepesto in.
  • Garneer eventueel met extra pistachenoten en een paar blaadjes basilicum.
  • Serveer met crackers of knapperige groentesticks zoals wortel, komkommer en paprika.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *