Op zoek naar een eenvoudig, snel en lekker dessert? Deze espresso mousse is klaar in een handomdraai en bevat geen eieren. Het is de perfecte keuze voor wie een luchtig, smaakvol nagerecht wil zonder al te veel gedoe. Dankzij de intense koffiesmaak is deze mousse niet alleen heerlijk als mini-dessert, maar ook ideaal als onderdeel van een koffie gourmand. Serveer het met een koekje of chocolaatje voor een extra touch. Proef en geniet van deze snelle, verfrissende afsluiter!
Recept voor 4 espressokopjes
- 250 ml room 40%
- 70 g witte chocolade
- 1 blaadje gelatine
- 2 zakjes of 3 gram oploskoffie
- 2 (70ml) kopjes espresso
- 20 g bloemsuiker
Doen
- Week het blaadje gelatine in koud water
- Doe de chocolade in een mengkom. Smelt deze au bain marie
- Voeg 50 ml room, de espresso’s, poedersuiker en de oploskoffie toe aan de chocolade
- Roer goed tot de chocolade gesmolten is en alles warm is
- Los hierin het blaadje gelatine op
- Roer goed tot alles is opgelost
- Voeg de overige room toe. Roer alles onder elkaar
- Laat nu minstens 3 uur afkoelen in de koelkast
- Klop de koffieroom op tot een stevige mousse
- Verdeel de mousse in de espressokopjes
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.