Elixir d'Anvers - Tonic - Espuma Casa Astrid olijfolie
Dranken & Cocktails, Recepten

Elixir d’Anvers – Tonic – Espuma olijfolie

Elixir d’Anvers Extra

Elixir d’Anvers is jarig! Hiervoor brengen ze net zoals vorig jaar de gelimiteerde Elixir d’Anvers Extra uit. Elixir wordt sinds 1863 ambachtelijk gestookt volgens het originele recept van François-Xavier de Beukelaer. Dit keer heeft men de likeur twee jaar extra laten rijpen op eikenhouten vaten. De subtiele aroma’s van de tientallen planten, kruiden en schorsen krijgen hierdoor een extra zacht en uniek karakter met een geraffineerde houttoets.

Casa Astrid olijfolie

In 2019 brachten we een bezoek aan olijfolieproducent Casa Astrid. Te midden van de groene heuvels rond Assisi (Umbrië) maakten we kennis met Gentenaar Jean-Luc Decroo en zijn sublieme olijfolie. Rond deze gehele ervaring creëerden we eerder al een heerlijk spritz aperitief. Deze keer gaan we aan de slag met de olijfolie zelf. Zo maken we een heerlijke espuma van Casa Astrid olijfolie Deze cocktail vormt de perfecte mix tussen België en Italië.  

Paardenmiddel

Elixir d’Anvers werd snel bekend als ‘levenswater’ & ‘paardenmiddel’. Er wordt verteld dat het een doeltreffend middel is tegen kwaaltjes zoals maag- en darmklachten en slapeloosheid. Daarnaast heeft ook olijfolie een positief effect op hart- en vaatziekten, bloeddruk enz. . Een combinatie van deze twee topproducten kan alleen maar goed (en lekker) zijn.

Elixir d’Anvers – Tonic – Espuma olijfolie

Espuma Casa Astrid olijfolie

  • 100 g suiker
  • 150 g water
  • 100 g citroensap
  • 50 g olijfolie
  • 2 blaadjes gelatine

Cocktail

  • 50 ml Elixir d’Anvers
  • 100 ml tonic
  • ijsblokjes
  • Sinaasappel (schijfje & zeste) en takje tijm voor de afwerking

Doen:

Maak de espuma enkele uren vooraf

  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Maak suikersiroop door water en suiker te koken. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur uit
  • Los de geweekte gelatine op in de suikersiroop. Voeg vervolgens citroensap en olijfolie toe
  • Giet in een espumafles en steek twee gasbommetjes op. Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast

Cocktail

  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel
  • Giet hier de Elixir d’Anvers in
  • Vul aan met tonic
  • Schud krachtig met de espumafles
  • Spuit een laagje espuma Casa Astrid olijfolie bovenop de cocktail
  • Werk af met rasp van sinaasappel, zeste van sinaasappel en een takje tijm

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *