Quinoa salade - Gepaneerde pladijs - Yoghurt remoulade
Hoofdgerechten, Recepten

Quinoa salade – Gepaneerde pladijs – Yoghurt remoulade

Quinoa salade,

Quinoa werd enkele jaren geleden in de Belgische keukens gebombardeerd als superfood. Een foodtrend die met de jaren is blijven hangen. Of deze nu echt zo gezond is of niet? Dat weet ik ook niet, maar wij gebruiken quinoa graag als afwisseling voor rijst, couscous of pasta. Deze keer maken we een lekker lauwe quinoa salade met paprika, rode ui en radijs

Gepaneerde pladijs reepjes,

Ik serveerde deze quinoa salade met gepaneerde reepjes pladijs. Deze vis wordt door onze vissers op een duurzame en meer milieuvriendelijke manier gevangen. Het is een dankbare vis met veel mogelijkheden in de keuken. Maar je kan deze pladijs ook vervangen door een andere soort vis. Ga naar je visboer en kijk wat er goed uit ziet. Maar koop liefst wel een stukje vis uit onze eigen Noordzee.

Yoghurt remoulade,

Remoulade wordt traditioneel gemaakt op basis van mayonaise. Maar voor dit gerecht ging ik aan de slag met Griekse yoghurt. Deze yoghurt brengen we op smaak met verse bieslook en peterselie, fijngesneden ui en kappertjes

Nodig:

  • 150 g quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bussel radijsjes
  • rucola
  • 300 g pladijs
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • bloem
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 el kappertjes

Doen:

  • Kuis de paprika en radijs, snij deze in blokjes
  • Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat
  • Meng de Griekse yoghurt met fijngesneden ui, bieslook, peterselie en kappertjes
  • Breng deze yoghurt tartaar op smaak met peper en zout
  • Snij de pladijs in reepjes
  • Klop het ei los met enkele druppels water
  • Haal de pladijsreepjes eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel
  • Bak de pladijsreepjes bruin in een hete pan met boter en olijfolie
  • Meng de groenten onder de gekookte quinoa
  • Breng de quinoa salade op smaak met olijfolie, peper en zout
Quinoa salade - Gepaneerde pladijs - Yoghurt remoulade

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *