Biscotti – Italiaanse koekjes
Biscotti of Cantuccini is een typisch Italiaans amandelkoekje afkomstig uit Toscane. Deze knapperige koekjes zijn het lekkerste op de dompelen in een tasje koffie of traditioneel in een glas Vin Santo (dessertwijn). Ikzelf ben zot van deze Italiaanse specialiteit, het koekje, de wijn en koffie uit een goede koffiemachine. Deze keer maken we een leuke variant op deze krokante amandelkoekjes: Biscotti met pompoen en pomoenpit.
Biscotti met pompoen en pompoenpit,
We gaan hier aan de slag met pompoenpuree en pompoenpitten. Hoewel in het traditioneel recept alleen bloem, suiker, ei en amandelen word gebruikt. Voegen we nu heel wat extra ingrediënten toe. Dit koekje vormt de mix van België en Italië. Hoewel het deeg en de ingrediënten heel nat en kleverig zijn, krijgen we toch mooi krokante koekjes als resultaat.
Nodig:
- 55 g boter
- 3/4 tl kaneel
- 1 ei
- 130 g suiker
- 1 tl bakpoeder
- 110 g pompoenpuree
- 60 g pompoenpitten
- 1/2 tl zout
- 260 g bloem
Doen:
- Kneed al deze ingrediënten tot een egaal beslag
- Dit zal heel kleverig zijn
- Maak 2 lange worsten van het deeg, leg deze op een ovenschaal bekleed met bakpapier
- Duw deze een beetje plat tot je de juiste vorm bekomt
(ongeveer 2 centimeter dik en 4 centimeter breed) - Bak het deeg 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snij het gebakken deeg diagonaal in plakken van 1 cm.
- Leg de plakken met de snijzijde naar beneden op de bakplaat.
- Verlaag ondertussen de temperatuur tot 140 graden
- Droog de koekjes nog eens 25 minuten in de oven van 140 graden
Meer koekjes recepten vind je hier.