Recepten, Zoetigheden

Chocolademousse

Chocolademousse is 1 van de bekendste desserts die je in elke keuken en op bijna elke menukaart tegen komt. Dit is het recept voor een hemels luchtige chocolade mousse.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 120 gr pure chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 40 gr kristalsuiker
  • 20 gr poedersuiker
  • 20 cl room
  • (1 el koffie of grand marnier)

                      

Werkwijze:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten.)
  2. Voeg naar eigen smaak een el koffie of grand marnier toe aan de chocolade
  3. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze stevig op met 10 gr poedersuiker
  4. Klop de dooiers samen met de 40 gr kristalsuiker op totdat je een schuimige en bleke massa krijgt
  5. Giet nu de de vloeibare chocolade bij de dooiermassa en spatel dit door elkaar
  6. Meng met een spatel in 3 keer het stijf eiwit door deze massa. we doen dit in 3 keer omdat het dan gemakkelijker mengt en er meer lucht in het beslag blijft
  7. Klop nu de slagroom met 10 gr poedersuiker half op tot mayonaise dikte
  8. Spatel nu voorzichtig de room onder het beslag
  9. Doe de mousse in glaasjes of in een grote kom
  10. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast

                        

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Suzy Prils zegt:

    Dit is een chocolademousse zoals we ze vroeger maakten ; de beste! Soms met een klontje boter om de chocolade te smelten en daarna een vaster resultaat, ook soms met wat koffie en cognac, naargelang de gelegenheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *