Traybake met vis, venkel en krieltjes
Hoofdgerechten, Recepten

Traybake met vis, venkel en krieltjes

Print Friendly, PDF & Email

Meer en meer gaan we opzoek naar eenvoudige dagdagelijkse recepten. Deze traybakes zijn daar ideaal voor. Het enige dat je moet doen is de ingrediënten snijden en kruiden. De oven doet al de rest. Op deze traybake combineren we witte vis met venkel, wortel en krielaardappelen. We gebruiken nu kabeljauw, maar je kan deze evengoed vervangen door bijvoorbeeld schelvis, rode poon, wijting, ….

Recept voor 2 personen

  • 350 g witte vis
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 venkel
  • 3 wortels
  • Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen

Doen

  • Was de krieltjes, snij deze in plakjes
  • Snij de venkel in reepjes. Hou het groen bij voor de afwerking
  • Kuis de wortel, snij deze in plakjes
  • Meng de krieltjes, venkel en wortel in een ruime mengkom
  • Meng hier een flinke scheut olijfolie onder
  • Breng dit op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout
  • Verdeel de krieltjes mengeling op een ovenplaat met bakpapier
  • Bak dit gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de ovenplaat uit de oven
  • Snij de vis in stukken van ongeveer 100 gram. Kruid de vis met peper en zout
  • Verdeel de stukken vis op de ovenplaat
  • Bak het gehaal nog 10 minuten in de oven van 180 graden
  • Maar een mengeling van 2 el olijfolie, 1 tl Provençaalse kruiden en 1 el kappertjes
  • Verdeel deze olie na het bakken over de stukken vis
  • Werk af met zeste van citroen en het groen van de venkel
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *