Winterse cocktails van Elixir d’Anvers
Eind 2015 werd ik uitgenodigd in één van de oudste en bekendste likeurstokerijen van België: FX de Beukelaer. Die dag proefde ik enkele heerlijke cocktails van Sander De Saegher in combinatie met top gerechten van Seppe Nobels (Graanmarkt 13). Sindsdien ben ik verkocht voor deze Antwerpse likeur: Elixir d’Anvers
Pittig en heerlijk winters,
Denk jij bij cocktails ook automatisch aan de zon, witte stranden, helblauwe zeeën en wuivende palmbomen? Sander De Saegher creëerde deze keer verschillende cocktails voor de winter. Want wie dacht dat je enkel cocktails kon drinken in de zomer, heeft het mis. Winterse, warme cocktails zijn dé perfecte manier om op te warmen terwijl het buiten koud en donker is. Één van mijn favorieten is deze Appletini, aan U de keuze om de Zomerse of Winterse variant te proeven.
Elixir d’Anvers Hot Appletini
Ingrediënten voor 1 Elixir d’Anvers Hot Appletini:
- 5 cl Elixir d’Anvers
- 10 cl bio appelsap
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 1 kruidnagel
Doen:
- Meng alle ingrediënten samen in een pannetje en warm op tot net onder het kookpunt.
- Serveer warm in een laag tumbler glas en werk af met een kaneelstokje en schijfjes verse appel.
Elixir d’Anvers Appletini
Ingrediënten voor 1 Elixir d’Anvers Appletini:
- 10 cl bio appelsap
- 5 cl Elixir d’Anvers
- 3 cl vers gefilterd limoensap
- 1 schijfje limoen
- ijsblokjes
Doen:
- Meng de Elixir d’Anvers en het appelsap samen met het limoensap in een mixglas.
- Serveer met ijs en werk af met limoen zeste.