Koken met koelkastrestjes kan echt leuk zijn. Zo stond er hier laatst een bakje met oven geroosterde spitskool en een pakje geitenkaas in de koelkast. De volgende dag maakte we hier een overheerlijk lunchgerecht van. Tijdens de zomermaanden staat hier in de tuin altijd pluksla. Een echte aanrader is dat! Heel de zomer heb je smaakvolle, jonge en verse jonge sla, recht uit de tuin. Met wat geroosterde pijnboompitten en een flinke scheut heerlijke olijfolie maakten we het gerecht helemaal af.
Nodig voor 4 personen
- 1 spitskool
- 200 g zachte geitenkaas
- jonge sla & rucola
- 3 el pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Doen
- Snij de spitskool in 4, verwijder de harde kern
- Leg de stukken spitskool in een ovenschotel
- Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
- Dek de ovenschotel af met zilverfolie
- Plaats deze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
- Verwijder nu de aluminiumfolie
- Rooster deze nog eens 30 minuten in de oven
- Haal de spitskool uit de oven
- Was ondertussen de sla
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
- Verdeel de sla op 4 borden
- Leg op elk bord een stuk spitskool
- Brokkel er de geitenkaas over
- Strooi er pijnboompitten rond
- Werk af met een scheutje olijfolie
Recept in foto’s
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.