Bao bun met Aziatische rundsburger
Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Bao bun met Aziatische rundsburger

Print Friendly, PDF & Email

Boa buns, deze zacht gestoomde broodjes worden veelal met varkensvlees of buikspek geserveerd. Wij maken een overheerlijke versie met een rundsburger en een Oosterse topping van rode ui, sesam en koriander. Loopt het water je al in de mond? Dat snappen we, want deze bao buns zijn overigens niet zo moeilijk om zelf te maken en tenslotte overheerlijk!

Rundsburger

  • 500 g rundergehakt – Black Angus – The Meatlovers
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl sambal
  • 1 el sojasaus
  • 1 el fijngesneden koriander
  • peper en zout
  • 1 tl fijngeraspte gember
  • Meng alle ingrediënten onder het rundergehakt
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Maak burgers van ongeveer 70 gram
  • Bak de burgers in een pan met een klontje boter

Boa Bun (10 á 12 stuks)

  • 440 g bloem
  • 260 ml melk
  • 11 g droge gist
  • 30 g suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 eigeel
  • 1 el sesamzaadjes
  • Warm de melk zachtjes op tot 40 graden (lauw)
  • Doe bloem, droge gist, suiker, zout en bakpoeder in de mengkom van je keukenrobot
  • Laat de keukenrobot om zijn zachtste stand draaien
  • Giet hier vervolgens zachtjes de lauwe melk en 1 el olijfolie bij
  • Laat het deeg ongeveer 10 minuten zachtjes kneden
  • Laat het deeg gedurende 1 uur rusten/rijzen met een handdoek over de kom
  • Kneed het deeg opnieuw gedurende enkele minuten
  • Maak bolletjes van ongeveer 50 gram
  • Leg deze op een stukje bakpapier
  • Dek de bolletjes af met een handdoek
  • Laat deze gedurende 25 minuten rusten
  • Leg de bolletjes/buns in de stoommandjes
  • Klop het eigeel los, wrijf hier de bovenkant van de buns mee in
  • Strooi er de sesamzaadjes over
  • Stoom deze gedurende 15 minuten

Oosterse topping

  • 1 rode ui
  • 2 lente uitjes
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 1 rode peper
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sushiazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • snuifje zout en suiker
  • Snij de rode ui, lente ui, koriander en rode peper fijn. Doe dit in een kleine kom
  • Voeg hier sesamolie, sushiazijn, olijfolie, limoensap, suiker en zout aan toe

Afwerking

  • radijs
  • komkommer
  • Snijd de gestoomde boa buns doormidden
  • Leg hier een rundsburger tussen
  • Lepel er een beetje Oosterse topping op
  • Werk af met plakjes komkommer en radijs
  • Geniet!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *