Elk jaar staat juli een maand lang in het teken van rum. Zo vieren we deze maand op 10 juli National Piña Colada Day, op 11 juli National Mojito Day en National Daiquiri Day wordt gevierd op 19 juli. Als het om rum gaat denkt zo goed als iedereen gelijk aan de Caraïben of Zuid-Amerika. Toch blijkt in de praktijk Azië een grote rumproducent te zijn. Tanduay is niet alleen op de Filipijnen of Azië een hit, maar het is qua hoeveelheid één van de grootste rumproducenten van de wereld. De distilleerderij is inmiddels dik 165 jaar oud en heeft vooral rum geproduceerd voor de eigen regio. De laatste jaren zie je de twee bekendste rums: Tanduay Silver en Tanduay Gold ook op andere plekken in de wereld opduiken. Het is met deze rum dat we aan de slag gaan en drie cocktail shaken. Dark ‘n’ Stormy, Mai Tai & Pineapple Daiquiri.
Dark ‘n’ Stormy
- 50 ml Tanduay Silver
- sap van 1/2 limoen
- 100 ml Thomas Henry Ginger Beer
- Vul het cocktailglas met ijsblokjes.
- Voeg er de rum aan toe. Knijp het limoenpartje uit in het glas.
- Vul op met gemberbier en roer even.
- Werk af met een partje limoen.
Mai Tai
- 40 ml Tanduay Silver
- 15 ml triple sec
- 10 ml amandel siroop (Orgeat)
- 15 ml Tanduay Gold
- Doe de Tanduay Silver, triple sec en amandel siroop in een shaker met ijsblokjes
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Strain de cocktail in het glas
- Top af met de Tanduay Gold
- Werk de cocktail af met een partje limoen en een takje munt
Pineapple Daiquiri
- 60 ml Tanduay Gold
- 40 ml ananassap
- 15 ml suikersiroop
- 15 ml limoensap
- 1 dash Angostura bitters
- Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs
- Shake krachtig
- Strain de cocktail in een glas met ijsblokjes
- Werk af met een schijfje ananas of limoen
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.