Gazpacho is typisch Spaans. Het is een koude soep normaal gemaakt met groenten en kruiden Voor deze variant gebruiken we watermeloen. Deze originele variant is verrassend fris en geliefd. Serveer deze gazpacho in een gekoeld glas als vieruurtje of in een mini glaasje als aperitiefhapje voor een zomerse barbecue. Dit was één van de oudste recepten op de blog. Het was hoog tijd om deze gazpacho opnieuw voor de lens te zetten.
Ingrediënten
- 1 kg watermeloen (zonder schil en in stukjes gesneden)
- 1/4 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- peper, zout, tabasco
Werkwijze:
- Pureer de watermeloen, rode paprika, tomaat en rode ui in de blender
- Voeg olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout en enkele druppels tabasco toe
- Blender dit tot alles zeer fijn is
- Bewaar tot gebruik de gazpacho in de koelkast
- Mix de soep nog eens kort net voordat je deze serveert
- Werk naar eigen smaak af met olijfolie en bijvoorbeeld basilicuù
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.