Aperitief hapjes, Recepten

Watermeloen gazpacho

Gazpacho is typisch Spaans. Het is een koude soep origineel van groenten en kruiden Voor deze variant gebruiken we watermeloen. Het is een heerlijke variant die verrassend fris en geliefd is. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden.

Recept voor 1 liter gazpacho

Ingrediënten:

  • 1 kg watermeloen (gepeld en in stukjes gesneden)
  • 1/4 rode ui
  • 1 el broodkruim
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 el rode wijnazijn
  • peper, zout, tabasco

Werkwijze:

  • Pureer de watermeloen en de rode ui in de blender
  • Voeg het broodkruim en de olijfolie toe
  • Voeg rode wijnazijn, peper, zout en enkele druppels tabasco toe
  • Blender dit tot alles zeer fijn is
  • Voeg op het einde het teentje knoflook toe en blender dit nog heel kort
  • Zeef vervolgens de soep en laat enkele uren koud staan
  • Serveer zeer fris

Als je dit 1 dag in de koelkast laat staan komt het dikkere uit de gazpacho naar boven, even goed roeren en alles in terug even lekker

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *