Château de la Chapelle
Ongeveer één jaar geleden openden Château de la Chapelle zijn deuren. Ondernemer Joachim Marynen creëert hier een plek waar onthaasten in de natuur hand in hand gaat met culinair genieten, dit alles met het grootste respect voor de natuur. Een prachtig kasteel uit de 13e eeuw, een domein van 12 hectare, een tiental kamers en evenveel glamping tenten, een groot buitenzwembad, een tennisbaan, een buitenbar, hottub & sauna. Alles is er aanwezig om te genieten en te relaxen. Om dan nog maar te zwijgen over het restaurant.
Het restaurant
Sinds kort staat het restaurant onder leiding van Gilles Despreaux & Jürgen Van Riet. Hun talent en het rijke aanbod aan verse streekproducten zorgt telkens voor een creatief en smaakvol 7 gangen menu. Er wordt gekookt volgens het “Farm to Plate” motto. Topproducten komen rechtstreeks van de lokale bio-boer tot in de keuken van La Chapelle. Daarnaast is Joachim een wijnliefhebber met oog en liefde voor de kleine wijnboeren. In de dertiende-eeuwse wijnkelder van Château de la Chapelle vind je een prachtige selectie aan wijnen uit Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Slovenië en natuurlijk België. Ook hier gaat de voorkeur naar bio en biologisch met een schitterende selectie aan natuurwijnen & orange wijnen.
Gastchefs – Culinaire weekend
Dit jaar kondigen ze bij La Chapelle met trots enkele nationale en internationale samenwerkingen aan met restaurants, chef-koks en sommeliers die dezelfde passie delen. Bruno Gavagnin en Luca di Vita van Osteria Alle Testiere mochten de spits afbijten. Zij brachten een stukje Venetië tot in de Ardennen. Een weekje later is het de beurt aan Guy Weyts van STOKE. Hij presenteert op 22, 23 en 24 juli een “outdoor cooking experience menu” in La Chapelle. Enkele weken later komen ook Kevin Kegelaars en Nick Van Hoof, winnaars van het tv-programma Grillmasters langs met hun concept “Zouterover“.
Wij waren te gast op de eerste avond dat in het teken stond van Osteria Alle Testiere. Maar alvorens we onze voeten ’s avonds onder tafel schuiven, genieten we eerst van een prachtige wandeling in de omgeving. Nadat we ons hadden geïnstalleerd in de glamping tent namen we een verfrissende duik in het zwembad. Bij La Chapelle hebben ze ook werk gemaakt van een mooie cocktail kaart en een assortiment streekbieren. Dat moest natuurlijk geproefd worden. De Heiwa Shuzo’s Yuzu Sake Margarita is alvast een schot in de roos. Ook de streekbieren “La Réserve de l’Avouerie” en een gerijpte tripel van Brasserie Minne smaakten ons enorm goed. Het heerlijke weer en dit prachtige domein maakt alles natuurlijk net dat tikkeltje beter.
Osteria Alle Testiere
Alle Testiere ligt in het hart van Venetië, tussen de Rialto en het San Marcoplein. Het is een klein restaurant met 24 zitplaatsen dat gekend staat voor hun verse vis uit de lagune van Venetië. Bruno en Luca hebben een stille, bijna verlegen passie voor het product, de herkomst en authenticiteit. Chef Gavagnin heeft een creatieve kijk op de klassieke Venetiaanse keuken. Hij gebruikt dagverse producten en past met passie het farm to plate-principe toe. Een visie die perfect past binnen La Chapelle.
Antipasti
Sint-jakobsschelpen met artisjokhart
Weekdierenmix met gember (kokkels, mosselen, pelgrimsschelpen, scheermessen)
Polenta met kleine verse garnalen
Crudo van dag – Carpaccio
Risotto met Langoustine en Zeekraal
Vis van de dag met citrus, specerijen en fijne kruiden uit de tuin van Venetië & la Chapelle
Tiramisu Osteria Alle Testiere
Ontbijt
Na een geweldige nachtrust in één van de glamping tenten stond er een heerlijk ontbijtbuffet klaar in het kasteel. Ook daar is aan alles gedacht. Van een gezond assortiment met yoghurt, granola & vers fruit tot heerlijke croissants. Verschillende soorten brood, een assortiment kazen, charcuterie en gerookte zalm. Gewoonweg alles was er aanwezig. Na het ontbijt namen we nog even een verfrissende duik in het zwembad alvorens we gingen uitchecken.
Wandelen in Limont (Anthisnes)
Aan het oorlogsmonument te Limont, op 500 meter van La Chapelle beginnen er verschillende wandelingen. Ook wij vertrokken daar voor onze tweede wandeling. Na deze tour van 6,6 km kregen we precies toch terug een beetje honger. We zakten opnieuw af naar het domein voor een heerlijk glaasje natuurwijn en bestelden enkele gerechten van de ‘Slow Food’ kaart (beschikbaar tussen 12u & 17u). Dit was de perfecte afsluiter van een fantastisch weekend.
Slow Food @ Château de la Chapelle
Spiesjes van traag gegaard buikspek
Pulled porc taco – Granaatappel -Mosterdzaad
Frisse gazpacho van komkommer
Château de la Chapelle ¦ la chapelle 3 ¦ 4163, Anthisnes
Website ¦ Facebook ¦ Instagram
Je artikel is goed uitgelegd, bedankt voor het delen.