Restaurant Le Coriandre
Al 22 jaar runnen Agnès en Damien Verhoeven samen Le Coriandre in de Middelburgstraat in Watermaal-Bosvoorde. Maître en sommelier Agnès zorgt met een glimlach voor de gasten in de zaal. Damien staat dan weer aan het hoofd van de kleine keukenploeg en zorgt dag in, dag uit voor heerlijke menu’s, verse broodjes, mignardises en huisgedraaid ijs.
Franse gastronomie met een internationaal sausje,
Op het menu: Franse gastronomie, geïnspireerd op seizoensproducten – met een internationaal sausje. U kan hier kiezen tussen een driegangenmenu voor 30 euro, vier gangen voor 55 euro, 5 gangen (65 euro) of zelfs 6 gangen (voor 70 euro).
De ‘huiselijke’ culinaire stijl wordt naar een hoger niveau getild met weloverwogen, verfijnde exotische smaken. Zo gebruikt de chef yuzu, sakura-blaadjes, matcha of shiitake in zijn gerechten voor dat extraatje.
Ik ging voor een alcohol vrij aperitief op basis van Seedlip Spice. Sofie koos voor een fris glaasje champagne. Daarbij genoten we alvast van een drietal frisse amuses.
Tartaar van kalkoen met creme van rode biet
Flan van asperge – tartaar asperge
Soepje van kikkererwten
Plakjes gerookte zeebrasem kwam met groene shiso, radijs en mayoniase van citron noir séché d’Iran
Daarna serveerde de chef kort gegaarde zalm ‘Red Label’ met een flan van groene asperges en op lage temperatuur gegaarde eidooier. Daarbij kwamen twee heerlijke groene asperges met een crumble van shiso
Een perfect gegaard stukje kalfsribstuk kwam op bord met witte asperges en kort gebakken paddenstoelen.
Het seizoensdessert was op basis van aardbei. Gemarineerde aardbeien, aardbeienbavarois, ijs van yoghurt, biscuit van koriander en merengue.
Bij de koffie:
Heb je na de lunch of voor het diner nog een beetje tijd over? Breng dan zeker een bezoekje aan het nabijgelegen Park Tournay-Solvay voor een prachtige natuurwandeling.
Praktisch:
Le Coriandre ¦ Middelburgstraat 21 ¦ 1170 Watermaal-Bosvoorde
Website ¦ Facebook ¦ 02 672 45 65