World Whisky Day - Roe & Co - Kempische cocktail
Dranken & Cocktails, Recepten

World Whisky Day – Roe & Co – Kempische cocktail

Print Friendly, PDF & Email

World Whisky Day

Het Ierse whiskey merk Roe & Co dat in mei 2017 werd gelanceerd heeft voor World Whiskey Day de handen ineen geslagen met Nederlandse en Belgische bartenders en creëerde vier verschillende city serves. In Nederland de eer aan Alberto Matallana van DR. in Rotterdam en Boudewijn Mesritz van Tales & Spirits in Amsterdam. In België hebben Naushad Rahamat van Cocktails at Nine in Antwerpen en Jurgen Nobels van The Cobbler in Gent ieder een eigen cocktail met typische lokale ingrediënten gecreëerd. Deze cocktails zijn te verkrijgen bij de bars waar ze werken

From Dublin to Antwerp – The Antwerp serve:

Bartender Naushad Rahamat van cocktailbar Cocktails at Nine gebruikt bijvoorbeeld lokale ingrediënten zoals Antwerpse Honing en Koninck bier. Daarnaast gebruikt Jurgen Nobels van cocktailbar The Cobbler Gents bier Gruut Wit om zijn cocktail af te werken.

Toxandrië De Kempen

Voor de World Whiskey Day gingen wij aan de slag met enkele typische producten uit de Kempen. Pompoenen uit Kasterlee en aardbeien uit Hoogstraten. Van de pompoen maken we een siroop van geroosterde pompoenpitten, de aardbeien gebruiken we als afwerking voor de cocktail

World Whisky Day - Roe & Co - Kempische cocktail

Gember – pompoenpit siroop:

  • 150 ml water
  • 75 g honing
  • 50 ge verse gember
  • 50 g pomoenpitten
  • grof zeezout

 

Doen:

  • Hak de pompoenpitten grof in een vijzel
  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof, voeg een snuifje grof zeezout toe
  • Breng water, honing en fijngesneden gember aan de kook, voeg de geroosterde pompoenpitten toe
  • Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Giet de siroop door een fijne neteldoen
  • Wring goed uit, laat de siroop afkoelen

 

Roe & Co’s – Toxandrië

Nodig voor 1 cocktail:

  • 55 ml Roe & Co whiskey
  • 10 ml single malt whisky
  • 20 ml gember – pompoenpit siroop
  • 15 ml citroensap
  • 10 ml suikersiroop

 

Afwerking:

  • aardbeien
  • pompoenpittenolie

 

Doen:

  • Snij de aardbei in plakjes,
  • Serveer de cocktail in een tumbler glas
  • Werk af met plakje aardbei en enkele druppels pompoenpittenolie

 

Tumbler glas surface by sergio

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *