Antwerpen Proeft 2018
De waagnatie verandert elk jaar voor 4 dagen naar het grootste restaurant & foodfestival van België. Meer dan 40 toprestaurants en nog eens 40 andere mooie namen zijn van de partij om er aan de Waagnatie een schitterend feest van te maken. In deze blogpost vind je een overzicht van onze favorieten gerechten van Antwerpen Proeft 2018
Weber Grill Academy & AEG Baking Lab
Bij Weber Grill Academy met niemand minder dan Birger van Tjop’s, (Mijn Pop-uprestaurant 2017) leer gratis de fijne kneepjes van het betere barbecue werk met de nieuwe elektrische barbecue: Weber Pulse. Bij AEG Baking Lab kan je met de nieuwste ovens gratis je eigen brood bakken. Op het einde van de dag neem je je perfect gebakken brood lekker mee, om thuis na te genieten. Meld je voor beide ter plaatse aan. Tussendoor zijn er op het AEG stage verschillende workshops en voorstellingen.
Onze culinaire wandeling:
In de blogpost over de editie van 2017 hadden we het er nog over dat ik enkele vaste waarden mistte zoals L’épicerie du Cirque. Enorm blij dat deze toppers dit jaar terug aanwezig waren. Want hun twee streetfood gerechten werden onmiddellijk onze favoriet van de dag. We wensen hun dan ook heel veel succes met de opening van L’épicerie du Cirque – under the Palm Trees, op de nieuwe locatie onder Bar Palmier en Moss,
L’ÉPICERIE DU CIRQUE ‘under the Palm Trees’
Mexican Chicken Bao: zacht broodje met krokante pulled chicken, koriander en sesam
Boudin Slider: witte beuling met asperge en caesardressing
Brouwersvliet23
Pata negra met schorseneer, pomme bouchon en zwarte knoflook
BLACK SMOKE
The Brisket Bastard Bun: gegrilde en traag gerookte worst van brisket in broodje met sesam, met opgelegde witte kool, mosterdzaad en yoghurt-mayonaise (op smaak gebracht met Lost in Spice-bier), afgewerkt met krokante kamut (oergraan)
LA PAIX *
La cuisine belge en croquettes: kaas-, garnaal-, stoemp-, stoofvlees-, witlof- en vol-au-ventkroket
KOMMILFOO *
Rendang van duroc-varkenswangetjes met crumble van ui
BelRoy’s artisanal spirits
We maakten een korte tussenstop bij BelRoy’s spirits van Ben Belmans. Het assortiment bestaat uit drie spirits (vodka, London dry gin en rum) en drie bottled aged cocktails (Negroni, Vesper Martini en El Presidente). Enkele hiervan kan je hier proeven.
CENTPOURCENT *
Ossenstaart en langoustine met asperge en koffie
BBQ+ / LEKKER-BUITEN.BE
The Champions’ Ribs: licht gerookte, met Louisiana style BBQ-saus geglaceerde varkensribbetjes, krielaardappel op cajunwijze en frisse salade
SUGGESTIE VAN DE DAG BY LUC HOORNAERT
CARCASSE BY DIERENDONCK *
Japans-Vlaams: tataki van West-Vlaams rood (rund) met pijpajuin, shiso en nori
Ga je op Zondag richting Antwerpen proeft? Dan kan je hier terecht bij een bistronomische topper uit de kempen. Resto Signatuur serveert witte asperge met gerookte varkenspoot, hoeve-eitje, peterselie en chips van lamsoor
DELREY
Chocomplète: chocolademousse (66%) op browniebodem van melkchocolade, afgewerkt met karamelcrème, chocoladesaus en ganache van witte chocolade met vanille
JOOST ARIJS
Mousse van karamel en melkchocolade (46%), crémeux van mango en kalamansi (citrusvrucht), biscuit van olijfolie en crumble van cacao en sinaas
Praktisch;
Openingstijden:
Donderdag 10 mei | 12u-22u food · 12u-24u drinks
Vrijdag 11 mei | 12u-22u food · 12u-24u drinks
Zaterdag 12 mei | 12u-22u food · 12u-24u drinks
Zondag 13 mei | 12u-20u food · 12u-20u drinks
Meer info vind je op de website van Antwerpen Proeft 2018