Restaurant belevingen

Coeur d’Artichaut – Gent

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Coeur d’artichaut kwam de laatste weken regelmatig in de pers. Onder anderen door de nominatie voor de prestigieuze International Restaurant & Bar Award

Het restaurant onderging al enorm veel stappen en veranderingen.

1992.

Coeur d’Artichaut ontstaat als een kleine bistro die zich onderscheidt door zijn – voor die tijd nog vrij nieuwe – focus op een gezonde keuken. Al snel worden de Coeur slaatjes the talk of the town, en wordt de kleine Coeur d’Artichaut een grote jongen…

Fast forward, 1997. 


Na vijf succesjaren wordt de oversteek gemaakt naar Onderbergen 6: een prachtig oud hotel uit 1847, toen gasten zich nog per paard en koets verplaatsten. Wat ooit een bistro was transformeert zich in een zwart-wit gestileerd gastronomisch restaurant, met wit gesteven nappen, en een vleugje jazz op de achtergrond. 

En toen was het nu. 


Vijftien succesvolle jaren later kon het restaurant alweer een trapje hoger klimmen. En hoewel deze uitdaging de logische next step leek, kozen we er bewust voor om terug te keren naar de stijl van 20 jaar geleden. Uiteraard zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dit betekent dat alles in huis wordt bereid, en zoveel mogelijk met lokale producten en vooral lokale leveranciers wordt gewerkt. 

Het Bistronomie concept is geboren,

Chef Tom Van Lysebettens,

Tom studeerde af aan het befaamde ‘Ter Duinen’ in Koksijde en deed jarenlang ervaring op in diverse restaurants in Parijs waaronder ook ‘Le Market’. Verder verdiende de kersverse chef van Coeur d’Artichaut zijn sporen aan de zijde van Jason Blanckaert in het Gentse ‘Chez Jean’ en het Antwerpse ‘Het Gebaar’ van Roger Van Damme.

Als voorgerechten proefden we: 
Grevelingen oester/ mierikswortel/ kervel
Verse geitenkaas/gerookte rode biet/ jonge scheuten (Heerlijk voorgerecht, maar te veel geitenkaas)
Rilette van kip/dragon/confit de tomate (Super smaken in één bord)
Zeekat/komkommer/dille/gepofte rijst



Tussengerecht,

Krokante varkenswang/Pommes pont neuf/ picklesmayo
(Heerlijke varkenswang & lekkere Pommes pont neuf, super in combinatie met de picklesmayonaise)


 

Hoofdgerechten,

Skrei/kokkels/Oud Brugge/tomaat&basilicum
Mechelse koekoek/tomatentaart/Griekse yoghurt
Asperges/handgerolde couscous/dooier/hazelnoot
(Een super vegetarisch hoofdgerecht. Verschillende smaken en structuren. Heerlijk)
Heilbot/crème van zachte curry/akkerzwam/lamsoor


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nog steeds één van dé gastronomische hotspots van Gent! Maar de stad telt er nog zoveel meer. Dat mocht ik onlangs nogmaals ontdekken tijdens een culinaire wandeling in Gent met m’n collega’s. Zeker eens doen, het is een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *