La Villa Lorraine,
La Villa Lorraine is een restaurant met een rijke gastronomische geschiedenis. In 1939 werd deze gastronomisch trefpleister bekroond met een eerste ster. In 1972 was dit het eerste restaurant, niet in Frankrijk gelegen dat drie Michelinsterren kreeg. Tegen 2005 bleef er van deze sterren niets mee over.
De wedergeboorte
In 2010 werd de zaak verkocht aan horeca ondernemer Serge Litvine. La Villa Lorraine kreeg een gehele opfrissing en ook in de keuken werd er jong culinair geweld aangenomen. Dat zorgde in november 2013 voor de terugkeer van een Michelinster.
Gary Kirchens,
Sinds kort draait de keuken op het ritme van jong talent Gary Kirchens. Gary werkte voorheen in gerenommeerde sterrenzaken zoals l’Oustau de Baumanière en George V. Na een jaar onder de vleugels te werken van chef-kok Maxime Colin bij La Villa Lorraine, nam hij de leiding van de keuken oven.
Chef Kirchens verstevigd de klassieke basis van de villa met de hedendaagse gastronomie. Zijn gerechten bouwt hij op rond prachtige top producten van het seizoen. Daarbij komen telkens verstandige smaakassociaties, zonder het al te ver te gaan zoeken.
Vanaf dat je de parking van dit restaurant op rijdt, wordt je ondergedompeld in de grandeur van dit restaurant. Een chauffeur die je wagen parkeert was toch nieuw voor ons. Na een vriendelijk ontvangst, namen we plaats in het salon voor een aperitief. Hier stelde Antoine Lehebel (Beste sommelier van België 2014/2015) hun huis champagne voor. Bij een uitstekend glaasje Billecart Salmon – Brut reserve genoten wij alvast van enkele hapjes waaronder deze bonbon van foie gras met paling. Aan tafel volgde er nog twee heerlijke amusus.
Escabeche van makreel – Rode biet – Geitenkaas
Ravioli bospaddenstoelen – Schuim & jus van bospaddenstoelen
MENU TER KAMERENBOS
Carpaccio van Sint-Jacobsnoot, ganzenlever en biet, vinaigrette van koffie en passievrucht
Tarbot van onze kust, werd geserveerd met oester, groene olijven, coulis van waterkers
Rug van ree werd geserveerd met biet, kastanjes & “grand veneur” saus
Pre dessert: Espuma framboos – Sorbet rode peper – Popcorn met rode bier
Dit prachtige dessert bestond uit smaken en texturen van noten en chocolade. Een absolute top creatie die we bekroonde tot beste dessert van 2017.
Bij de koffie,
De gerechten van deze chef komen perfect overeen met de grandeur die je terug vindt in het interieur. Alles vormt een gehele totaal beleving. Kortom ‘culinaire uitmuntendheid’. La Villa Lorraine zet zich met dit niveau terug op de culinaire kaart van België. Deze menu “Ter Kamerenbos” kost € 130 voor 4 gangen. Maar daar moet je eigenlijk wel de 2 volwaardige amuses en het pre dessert bij tellen. Zo kom je aan een mooie 7 gangen menu.
Praktisch:
La Villa Lorraine ¦ Diesdellelaan 75 ¦ 1000 Brussel
Website ¦ 02 374 31 63