Restaurants in en rond La Morra - Piemonte
Restaurant belevingen, Travel

Restaurants in en rond La Morra – Piemonte

Print Friendly, PDF & Email

Restaurants in en rond La Morra,

Net zoals vorig jaar brachten wij onze vakantie door in Italië. Dit in “La Morra”, een stukje wereld erfgoed in het hart van Piemonte. La Morra zelf is echter vooral bekend vanwege het weidse uitzicht over de Barolo wijnvelden en de heuvels. Deze streek staat bij toeristen vooral op de planning als tussenstop in hun vakantie. Maar wij bleven twee weken genieten, wat wil je nog meer dan dit uitzicht vanop je terras. Lees hier meer over de verschillende restaurants in en rond La Morra die wij hebben bezocht.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Ook dit jaar hadden we terug een wish list opgesteld met restaurants die we wilden bezoeken. Osteria La Torre in Cherasco en L’Osteria del Vignaiolo in La Morra zelf werden net zoals vorig jaar bezocht. Twee uitstekende restaurants die gewoonweg op onze wish list blijven staan.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Water & wijn

Op restaurant gaan in Italië hoeft helemaal niet duur te zijn. Als kleine eter hoef je dan al zeker geen antipasti, primi piatti, secondi piatti & dolce te bestellen. Kosten die de rekening in België soms hoog doen oplopen zoals water en wijn, daar hoef je in Italië al zeker geen schrik voor te hebben. Water is veelal gratis en anders vragen ze ongeveer € 2 voor een fles. Een fles wijn drink je daar op restaurant goedkoper dan je diezelfde fles in België in de winkel kan kopen. Kies natuurlijk wel voor een locaal wijntje.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Sterren?

Dit jaar werd deze lijst aangevuld met een sterrenrestaurant, Ristorante Da Francesco in Cherasco. We twijfelden ook nog over drie sterrenrestaurant Piazza Duomo in Alba. Dit restaurant noteert op nr. 15 in de lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Vorig jaar hebben we de bistro hiervan bezocht “La Piola”. Tijdgebrek en het prijskaartje heeft ons dit jaar toch weerhouden om de drie sterren te gaan opzoeken. Maar deze restaurants hebben we wel bezocht.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Ristorante Da Francesco – Cherasco

Ristorante Da Francesco werd in november 2016 bekroond met een eerste Michelinster. Chef-kok Francesco serveert traditionele gerechten uit de keuken van Piemonte met een moderne twist . Hij gaat opzoek naar het juiste evenwicht tussen traditie en nieuwe smaken. Wij kozen voor het 6 gangen menu (€ 65). Terwijl de eerste drie gerechten onze verwachtingen niet inlosten, werden we overdonderd met de fijne en pure smaken van de drie laatste gerechten. Het indrukwekkende interieur van het restaurant, daar kunnen we weinig over vertellen. Dat moet je gezien hebben.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Osteria La Libera – Alba

Deze osteria is gelegen in het historische centrum van Alba, op een steenworp van Via Vittorio Emanuele. Het restaurant heeft met zijn witte muren en houten stoelen een bistronomie achtige uitstraling. Op de kaart vinden we traditionele gerechten waar een creatieve twist is aan gegevens. We genieten nog altijd na van de perfect klaargemaakte octopus met tomaat.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Locanda Fontanazza – La Morra

Locanda Fontanazza opende in 2013 zijn deuren aan de rand van La Morra. Vanop het terras heb je dan ook een prachtig zicht over de wijngaarden en La Morra zelf. Het restaurant is opgedeeld in twee niveau’s met een open haard in het midden. Dit creëert een gezellige en intieme sfeer. De kaart is eenvoudig, traditioneel en creatief. Zo genoten wij van een heerlijk diner met o.a. tajarin al ragù di coniglio, gebakken kalfshersenen en de beste panna cotta ooit.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Osteria More e Macine – La Morra

Onze laatste avond sloten we af bij Osteria More e Macine. Deze osteria/winebar heeft een cosy inrichting en een gezellig terras. Op de menukaart vind je traditionele gerechten zoals tajarin al ragù, Vitello tonnato, rundstartaar en tagliata di fassone. Een beperkte kaart, maar de gerechten zijn stuk voor stuk juist bereid en smaakvol. Bezoek je dit restaurant, proef dan zeker de tiramisu. Deze is goddelijk!

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Osteria Veglio – Enoclub

Osteria Veglio in La Morra en Enoclub in Alba stonden ook nog op onze wish list. Spijtig genoeg is het niet meer gelukt deze restaurants te bezoeken. Misschien moeten we dan nog maar een jaartje naar La Morra op vakantie gaan. Want er zijn natuurlijk een heleboel restaurants in en rond La Morra die wij nog niet hebben bezocht.

Restaurants in en rond La Morra - Piemonte

Meer info over deze vakantiewoning? Stuur mij gerust een mailtje.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *