Cocktail: Patron Tequila Anejo - Bladerdeeggebakje met appel
Dranken & Cocktails, Recepten

Cocktail: Patron Tequila Anejo – Bladerdeeggebakje met appel

Print Friendly, PDF & Email

Patron Tequila Anejo,

Patron Tequila Anejo is delicate, complexe tequila die behoort tot de top van de markt. De tequila wordt bijvoorbeeld uitsluitend gerijpt in kleine, witte eikenhouten vaten om de kwaliteit hoog te houden en te kunnen garanderen.

De gebruikte blauwe Agave planten groeien in de best denkbare regio van Mexico, hoog in de bergen van Jalisco is een gebied met perfect vruchtbare grond en een ideaal klimaat die de suikers en zuren van de Agave ultiem balanceren. Deze premium Agave’s vormen de basis van Patrón Tequila Anejo, aangevuld met kwaliteit ingrediënten die de smaken en aroma’s intensiveren tot ongekende hoogtes.

De eikenhouten aroma’s met subtiel notities van vanille omringen de goudgekleurde tequila. Een tequila met prachtige hints van chocolade en butterscotsch die uitmondt in een lange afdronk met intensieve aroma’s van de blauwe Agave.

Cocktail – Añejo Patron Poderoso

Deze sublieme tequila verwerken we in een cocktail met calvados en gembersiroop. Dit resulteert in een voortreffelijk cocktail waar de finesse van deze Añejo tequila overeind blijft. De cocktail werken we af met een kaneelstok en een takje tijm.

Foodpairing: Bladerdeeg gebakje met appel en feta,

In combinatie met deze cocktail serveren we een heerlijk bladerdeeg gebakje waar verschillende smaken van deze cocktail in terug komen. Zo werken we met feta, appel, amandelschilfers, tijm en een klein beetje honing.

Cocktail: Añejo Patron Poderoso

  • 35 ml Patrón Tequila Anejo
  • 30 ml Calvados
  • 20 ml vers limoensap
  • 20 ml gembersiroop
  • 1 dash Angostura bitters
  • kaneelstok
  • takje tijm

Doen:

  1. Vul een cocktailglas met voldoende ijsblokjes
  2. Voeg alle ingrediënten met uitzondering van de kaneelstok en tijm toe
  3. Roer gedurende 20 seconden met een cocktaillepel
  4. Werk de cocktail af met het kaneelstokje en een takje tijm

Bladerdeeg gebakje met appel en feta,

  • bladerdeeg
  • feta
  • appel
  • amandelschilfers
  • tijm
  • honing

Doen:

  1. Steek rondje bladerdeeg uit
  2. Snij dunne reepjes bladerdeeg en maak een dubbele rand
  3. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg
  4. Verkruimel een beetje feta in het midden
  5. Beleg de feta met plakjes appel
  6. Strooi hierop enkele blaadje tijm en amandelschilfers
  7. Werk af met enkele druppels honing
  8. Bak de bladerdeeg gebakjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Het recept in foto’s:

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *