Restaurant OAK - Calamares - Yuzu
Restaurant belevingen

Restaurant OAK – Gent – Marcelo Ballardin

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant OAK

Restaurant Oak staat als sinds de opening in 2014 op onze wishlist. Waarom het zolang heeft geduurd voordat we naar Gent afreisden? Eigenlijk hebben we daar geen idee voor. Dat de reservaties er heel vlot gaan en je toch een tijdje op voorhand moet reserveren is misschien maar een flauw excuus. Een eerdere reservatie in 2020 werd helaas gecanceld door de eerste lockdown. Des te meer keken we uit naar deze lunch.

Marcelo Ballardin volgde op zijn 30e een opleiding aan de London Cordon Bleu School. Daar liep hij stage bij gerenommeerde restaurants zoals Hertog Jan te Brugge, Tim Raue in Berlijn, Geranium in Kopenhagen, Oud Sluis en Dinner by Heston in Londen. De laatste 2 jaar voor de opstart van OAK was Marcelo aan de slag als ‘food developer’ bij Pure C in Cadzand van Syrco Bakker.

Marcelo Ballardin

Het Braziliaans/Italiaanse bloed van Marcelo Ballardin bepaalt het DNA van OAK. Chef Ballardin serveert krachtige gerechten met pure en uitdagende smaken. Ik zeg wel eens dat wat er op het bord komt uiteindelijk maar 50% betekent van een restaurant. Maar ook die andere 50% wordt perfect aangevuld bij OAK. Veelal worden de gerechten aan tafel afgewerkt waardoor de gehele restaurantbeleving een stevige punch krijgt. Bij OAK wordt er evenveel aandacht besteed aan de gerechten als aan de gasten. Dit in combinatie met de creatieve en smaakvolle gerechten zorgt voor een mooie totaalbeleving.

Restaurant OAK heeft geen à la carte en serveert één vast menu. De keuze was hier tussen 5, 6 of 7 gangen. Omdat Gent voor ons niet zo bij de deur is, besluiten we voor het grootste menu te gaan. Als aperitief bestellen we een heerlijke IPA. Damme Nation “India Pale Ale” van Siphon Brewing. Al vanaf de start zet chef Ballardin een krachtige toon met 5 amuses waarbij Belgische producten schitteren met wereldse invloeden.

Irish mor ceviche
Mais velouté
Geitenkaas – Zwarte olijf
Zeewier – Makreel
Brussels sprouts

Langoustine – Gember – Rode biet

Calamares – Yuzu – Fermented garlic brioche

Coquille

Asperge – Tonburi (landkaviaar)

Skrei – Truffel

BBQ – Duif

Pecannoot – Framboos – Vanille

Bij de koffie


Restaurant OAK ¦ Hoogstraat 167/001 ¦ 9000 Gent ¦ https://www.oakgent.be/


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *