Briochebroodje met Iberico rib fingers en koolsla
Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten

Briochebroodje met Iberico rib fingers en koolsla

Print Friendly, PDF & Email

Iberico rib fingers, spareribs maar dan zonder het beentje!

Zijn Iberico rib fingers voor jullie ook nog totaal onbekend? Awel, voor mij ook. Toch tot enkele weken geleden toen ik de vraag kreeg om de webshop van “The meatlovers” eens uit te testen. Iberico Rib Fingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het vlees is afkomstig van het karkas van de ribben. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Geen nood, wij maakten deze rib fingers klaar in de oven. Een absolute aanrader!

Ben jij ook zo gek op de smaak van spareribs, maar houd je niet zo van kluiven? Dan zijn deze iberico rib fingers fantastisch. Ben jij ook zo gek op een broodje hamburger? Dan is dit recept vanaf nu jou favoriet!

Nodig voor 4 broodjes

  • 2 x 400 g rib fingers
  • 3 el BBQ kruiden of je favorieten kruiden rub
  • 1 el olijfolie
  • 250 g rauwkostmix (geraspte witte kool, wortelen, knolselder en rode biet)
  • 4 briochebroodjes
  • barbecuesaus of laksaus voor spareribs
  • mayonaise

Doen

  • Meng de ribfingers met olie en kruiden of rub
  • Verdeel het vlees in een ruime ovenschotel
  • Bak deze gedurende 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 150 graden
  • Haal het vlees uit de oven, giet het vet eraf
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 185 graden
  • Wrijf de ribfingers in met barbecuesaus of laksaus
  • Bak de ribfingers ongeveer 15 minuten tot ze mooi beginnen te karameliseren
  • Snij de briochebroodje doormidden. Leg deze de laatste 5 minuten bij in de oven
  • Meng de rauwkostmix met een klein beetje mayonaise, breng op smaak met peper en zout
  • Leg een beetje koolsla op het briochebroodje, leg daarom enkel ribfingers
  • Geniet!

Dit recept behoord tot een samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers. We kregen een budget om hun webshop uit te testen.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *