Restaurant belevingen

Oh Restaurant – St.-Idesbald

Print Friendly, PDF & Email

Oh Restaurant – St.-Idesbald – 13/07/2013 – Groupon

Oh opende negen jaar (2004) geleden als trendy restaurant en loungeclub aan de rand van St. Idesbald. De opvallende inrichting en de actuele formule zijn ontworpen door Dick Grootaert. Baas en chefkok Ivan Puystiens staat in zwart kokskostuum in de open keuken. Puystiens studeerde aan de beroepsschool van De Panne. Hij volgde een cursus voor sommelier, voordat hij uiteindelijk in de keuken belandde.


In Hostellerie Le Fox kwam hij in aanraking met de beste producten en ging er een nieuwe wereld voor hem open. Ivan is gestart met wijnhandel- en wijnbistrot Merlot. Hij liet de zaak over en begon met Oh en een spijskaart vol wereldse brasserie gerechten. De ambitieuze kok heeft zijn keukenstijl beetje bij beetje verfijnd en Oh evolueerde tot een van de beste, maar ook meest miskende moderne eethuizen uit de kuststreek. Door authenticiteit aan nieuwe keukentechnieken te koppelen, wist Ivan Puystiens een eigen, moderne kookstijl te ontwikkelen. In 2013 is Oh restaurant uitgeroepen door Knack Weekend als één van de vijf beste kustrestaurants, die modern koken en het achterste van hun tong laten zien.

Een aanbieding van Groupon om dit restaurant te ontdekken konden we dan ook niet afslaan.


Na een hartelijk ontvangst en plaats te hebben genomen aan een stijlvol gedekte tafel voelen we ons helemaal thuis. Beginnen deden we met een aperitief van het huis op basis van Cointreau, veenbessensap en limoensap. Een lekker aperitief, maar persoonlijk iets te zoet.

Verder ga ik niet elk gerecht apart beoordelen door één simpele reden. Alle gerechten waren een plezier voor het oog en onze smaakpapillen. Chef Ivan kookt met een fantastische finesse voor smaken en texturen. Gerechten met frisse zuren of afgewerkt met een krokante crumble. Gerechten met de perfectie nabij.
Het spijtige aan ons bezoek is dat de foto’s van een mindere kwaliteit zijn. Maar wij gaan zeker nog terug.

Onze menu:De eerste drie hapjes werden geserveerd:

  • Crème van erwten met grijze garnalen en geconfijte tomaat
  • Tartaar van mosselen
  • Panna cotta van asperges
Hierna werden 3 Teasers geserveerd
  • Brandade van kabeljauw, crumble van Parmezaanse kaas en panko, coulis van groene kruiden
  • Scheermesjes, komkommer, caviaar
  • Carpaccio van West-Vlaams rood rund, mosterdzaad, crème van Keiemtalerkaas (Diksmuide)
Gravad lax van pladijs / komkommer / tomaat / radijs

 

Eitje 62° / Nobashi garnalen
Simmentaler / asperges / puree van pompoen
Miserable van pure chocolade / sorbet / rode vruchten / merengue / granaat appel
Koffie met heerlijke friandises
 
“Oh” wordt door Van Dale omschreven als ‘een uitlating van verwondering’. Zeer bruikbaar wanneer je uitermate aangenaam verrast wordt door een gastronomisch zevengangendiner, dit met een zeer geslaagde wijn pairing. Zo kregen wij drie verschillende witte wijnen (Spanje/Chili/Frankrijk) en één rode wijn (Oostenrijk) bij het hoofdgerecht. Alle wijnen werden professioneel voorgesteld. Wij werden hier bediend zoals het hoort, niet te stijf, een vlotte en fleurige bediening die toch heel professioneel is. Een perfecte mix. Na het diner de chef die aan tafel komt om te vragen of alles naar wens was geeft dan ook een hartelijk gevoel. Tot binnenkort !!


Oh-restaurant.be | Koninklijke baan 289 | 8670 St.-Idesbald | +32 58 52 05 72 Website
Reserveer online

 

 

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *