Pillows Grand Hotel
Lof restaurant is ondergebracht in het Pillows Grand Hotel Reylof te Gent. Dit monumentale herenhuis ligt op een steenworp afstand van het historische centrum. Hier is de voormalige Residentie van Baron Olivier Reylof uit 1724 omgetoverd tot een prachtig boutique hotel met 157 luxe ingerichte kamers en suites. Daarnaast huisvest het hotel een cosy salon of Lof café en The Living Bistro waar vooral Franse en Belgische bistro klassiekers worden geserveerd.
Lof Restaurant
Na de renovatie in de zomer van 2018 was het ook tijd om nieuw leven te blazen in het restaurant. Hiervoor werd gezocht naar een concept waarin een eigentijdse keuken gecombineerd wordt met een grote culinaire ontdekkingsfactor. Dit vonden ze bij de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw met zijn Ron Gastrobar. Het was voor Ron Blaauw een lang gekoesterde wens om voet te zetten op Belgische bodem.
Geïnspireerd op Ron Gastrobars
Het keukenteam staat onder leiding van chefkok Hannes Vandebotermet. Samen met zijn team brengt hij in LOF het gastrobar-concept tot uiting in een eigentijdse kookstijl met originele, maar pure creaties. In elk gerecht komen de individuele smaken van de ingrediënten tot leven. In de voormalige ontmoetingsplaats van stadsdichters en filosofen wordt er nu een culinair verhaal geschreven.
Er is een uitwisseling over de landgrens. Zo komen chefs van Ron Blaauw regelmatig naar België om samen met Hannes Vandebotermet nieuwe gerechten te creëren. Hannes gaat anderzijds ook soms een dag meedraaien in de keuken van Ron.
Op de menukaart vinden we een 6 gangen menu ‘Best of Lof’ (€ 75) en een mooie reeks aan sharing dishes tussen de € 16 en € 18.50. Zo kan je zelf je eigen culinaire ervaring creëren. Sommelier Veerle Loontjes zorgt voor een zorgvuldig samengestelde wijnkaart en heerlijk aangepaste wijnen per glas.
Als aperitief kozen we voor een glaasje champagne en een alcoholvrije cocktail op basis van gember, rozemarijn en limoen. Amuses werden er niet bij geserveerd. Wel kan je enkele Amaizers bestellen om vooraf van te genieten. Het brood werd geserveerd met Hollandse uitjes en luchtige beurre noisette.
Sashimi van zeebaars met red meat radish en vlierbloesemdressing
Steak Tartaar: Panipuri met grofgedraaid rundvlees, lavas en mergdressing
Gebakken zeeduivel met witlof, passievrucht en gerookte beurre blanc
Fazant met kippenlever, perzik en knoflook-saliejus
Trofiepasta met lamsbout, fetaschuim en watermeloen
Mini magnum met pure chocolade, viooltjes en kers
LOF’s ‘Surprise Ei’
Bij de koffie
Culinaire wereldreis
Dit hotel is een plek waar pure verwennerij met uiterste gastvrijheid samen komen. Smaakvolle en originele gerechten worden geserveerd in een prachtige setting. Onze lunch kan je het best omschrijven als een culinaire wereldreis, zowel op het bord als in het glas.
Praktisch:
LOF Restaurant is geopend voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag. Bij mooi weer kan je terecht op het heerlijke terras in de binnentuin.
LOF Restaurant ¦ Hoogstraat 36 ¦ 9000 Gent
+32 9 235 40 70 ¦ info@lofrestaurant.com ¦ www.lofrestaurant.com
Kriskookt.be werd uitgenodigd om het restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.