Mousse van stilton met peer - Cava Discovery Week
Allerlei, Recepten

Mousse van stilton met peer – Cava Discovery Week

Print Friendly, PDF & Email

Cava Discovery Week

Van 18 tot 24 november vindt de Cava Discovery Week plaats in België. Doorheen het hele land zijn er deelnemende restaurants, wijnbarretjes en wijnwinkels die Cava extra in the picture zetten. Tijdens deze week worden vooral de premium Cava’s in de kijker gezet, dit gaat dan over de Cava Reserva, Gran Reserva en Cava de Paraje.

Mousse van stilton met peer - Cava Discovery Week

Wat is jullie Cava moment?

Anderzijds willen ze ook de boodschap meegeven dat een glaasje Cava op elk moment kan! Niet enkel met je verjaardag of dat glaasje met nieuwjaar. Wat is jullie Cava moment? Ook Kris Kookt kreeg deze vraag. Zo creëerden we een heerlijk kaasgerecht bijpassend bij een glaasje Gran Reserva cava.

Canals & Munné Gran Duc

Canals & Munné Gran Duc

Wij gingen aan de slag met de gran reserva van Canals & Munné. Deze Gran Reserva wordt gemaakt van Xarel·lo 40%, Pinot Noir 40% & Macabeu 20%, dit enkele tijdens uitzonderlijke wijnjaren. Het resultaat is een elegant parelende, complex en goed uitgebalanceerd cava. 

Mousse van stilton met peer - Cava Discovery Week

Mousse van stilton met peer

Nodig voor 4 personen

  • 60 g melk
  • 80 g stilton + 20 g voor de afwerking
  • 2 blaadjes gelatine ( 3,3 g)
  • 2 dl room
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el notenolie
  • 1 peer
  • Oost-Indische kers
  • rucola
  • rozijnenbrood

Doen:

  • Week de gelatine in koud water
  • Warm de melk op en smelt de stilton in de warme melk
  • Wring de gelatine uit en los deze op in de warme melk
  • Voeg de room en een snuifje zout toe
  • Giet het mengsel in een kom en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast
  • Rooster de pijnboompitten en pompoenpitten in een pan zonder vetstof
  • Maak met een dunschiller fijne plakjes van de peer
  • Vorm dikke quenelles van de stiltonmousse met behulp van twee lepels
  • Leg hier rond de fijne plakjes peer
  • Werk af met rucola, Oost-Indische kers en de geroosterde pitten
  • Meng de olijfolie en notenolie en druppel deze erover
  • Brokkel er nog een beetje stilton kaas over
  • Toast het rozijnenbrood
  • Geniet!

Mousse van stilton met peer - Cava Discovery Week

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *