Aperitief hapjes, Recepten

Bruschetta met tomaat en parmaham

Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje. In Toscane heet dit bruschetta fettuna wat “geolied sneetje” betekent. Dit is een heerlijke variant met ham en tomaat

Ingrediënten:

  •  10 kerstomaatjes
  • 1 el rode wijn azijn
  • 3 el olijfolie
  • Beetje verse basilicum
  • Stokbrood
  • Prosciuto ham of Zuid Tiroolse ham (Colruyt)
  • 1 teentje knoflook

Werwijze:

  • Snij kerstomaatjes in 2 of 4 en meng dit met 1 el rode wijn azijn en 3 el olijfolie, basilicum, peper en zout
  • Snij sneetjes stokbrood van 1,5 cm en toast het even in de oven (niet helemaal laten uitdrogen)
  • Smeer het stokbrood langs 1 kant in met een door midden gesneden teentje knoflook
  • Beleg het stokbrood met de ham en werk af met enkele (2 á 3) kerstomaatjes

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *