Aperitief hapjes

Bruschetta met tomaat en parmaham

Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje. In Toscane heet bruschetta fettuna wat “geolied sneetje” betekent. Dit is een heerlijke veriant met ham en tomaat

Ingrediënten:

  •  10 kerstomaatjes
  • 1 el rode wijn azijn
  • 3 el olijfolie
  • Beetje verse basilicum
  • Stokbrood
  • Prosciuto ham of Zuid Tiroolse ham (Colruyt)
  • 1 teentje knoflook

Werwijze:

  • Snij kerstomaatjes in 2 of 4 en meng dit met 1 el rode wijn azijn en 3 el olijfolie, basilicum, peper en zout
  • Snij sneetjes stokbrood van 1,5 cm en toast het even in de oven (niet helemaal laten uitdrogen)
  • Smeer het stokbrood langs 1 kant in met een door midden gesneden teentje knoflook
  • Beleg het stokbrood met de ham en werk af met enkele (2 á 3) kerstomaatjes
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *