Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje. In Toscane heet dit bruschetta fettuna wat “geolied sneetje” betekent. Dit is een heerlijke variant met ham en tomaat
Ingrediënten:
- 10 kerstomaatjes
- 1 el rode wijn azijn
- 3 el olijfolie
- Beetje verse basilicum
- Stokbrood
- Prosciuto ham of Zuid Tiroolse ham (Colruyt)
- 1 teentje knoflook
Werwijze:
- Snij kerstomaatjes in 2 of 4 en meng dit met 1 el rode wijn azijn en 3 el olijfolie, basilicum, peper en zout
- Snij sneetjes stokbrood van 1,5 cm en toast het even in de oven (niet helemaal laten uitdrogen)
- Smeer het stokbrood langs 1 kant in met een door midden gesneden teentje knoflook
- Beleg het stokbrood met de ham en werk af met enkele (2 á 3) kerstomaatjes