Voorgerechten

Ham met courgette

Dit lijkt misschien een rare combinatie, maar dat is het zeker niet.
Bekijk het al een specialere versie van Carpaccio en het zal zeker in de smaak vallen.

 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 courgette, in plakken van 1 tot 1,5 cm
  • 200 gr rauwe ham (prosciuto of goede rauwe ham)
  • 2 el  pijnboompitten
  • 20 gr rucola

Dressing:

  • 2 el rodewijnazijn
  • 1-2 el bloesemhoning
  • het sap van 1/2 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 tl tijm

Werkwijze:

  • Meng eerst de ingredienten voor de dressing in deze volgorde
  • Azijn, honing, citroensap, olijfolie, tijm
  • Kruid een beetje met peper en zout
  • Rooster de pijnboonpitten in een pan (zonder olie)
  • Als ze bruin beginnen te worden, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
  • Bestrijk de plakken courgette langs beide kanten met olijfolie, peper en zout
  • Bak deze 3-4 minuten par kant
  • Schik enkele plakken ham op bord
  • Leg er enkele stukken courgette op (3 á 4 per persoon)
  • Strooi er een beetje pijnboompitten op
  • En werk af met een beetje dressing en rucola

Serveren op kamertemperatuur met warme courgette

Serveer er eventueel een beetje gemarineerde kerstomaatjes bij

Je kan hier ook een lepelhapje van maken:

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Mag limoen ook ipv citroen? Hier hou ik van; spannende combinatie van smaken maar toch geen moeilijk gerecht. Heerlijk!

    1. Tuurlijk, geen probleem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *