Dit lijkt misschien een rare combinatie, maar dat is het zeker niet. Bekijk het al een specialere versie van Carpaccio en het zal zeker in de smaak vallen.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 courgette, in plakken van 1 tot 1,5 cm
- 200 gr rauwe ham (prosciuto of goede rauwe ham)
- 2 el pijnboompitten
- 20 gr rucola
Dressing:
- 2 el rodewijnazijn
- 1-2 el bloesemhoning
- het sap van 1/2 citroen
- 6 el olijfolie
- 1/2 tl tijm
Werkwijze:
- Meng eerst de ingredienten voor de dressing in deze volgorde
- Azijn, honing, citroensap, olijfolie, tijm
- Kruid een beetje met peper en zout
- Rooster de pijnboonpitten in een pan (zonder olie)
- Als ze bruin beginnen te worden, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
- Bestrijk de plakken courgette langs beide kanten met olijfolie, peper en zout
- Bak deze 3-4 minuten par kant
- Schik enkele plakken ham op bord
- Leg er enkele stukken courgette op (3 á 4 per persoon)
- Strooi er een beetje pijnboompitten op
- En werk af met een beetje dressing en rucola
Serveren op kamertemperatuur met warme courgette
Mag limoen ook ipv citroen? Hier hou ik van; spannende combinatie van smaken maar toch geen moeilijk gerecht. Heerlijk!
Tuurlijk, geen probleem.