Deze heerlijke lasagne heeft iets extra, iets zoets en onverwachts
Het is een heerlijke variant op de klassieke met een extra herfst/winter toets
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 1 wortel, fijngesneden
- 250 gr champignons, in 4 gesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- (verse) tuinkruiden, oregano, rozemarijn, salie, tijm, peterselie, laurier
- 300 gr rund – varkensgehakt
- 1 fles passata (690g)
- 1 glas rode wijn
- 600 g pompoen
- 1 rode peper, fijngesneden
- lasgne vellen
- 100 gr gemalen kaas
- 200 gr parmezaanse kaas
- 100 gr spek
- 0,5 l melk
- 50 gr boter
- 50 gr boem
Werwijze:
- Schil de pompoen en snij hem in grove stukken
- Leg hem op bakpapier, smeer hem in met olijfolie, kruid hem met peper, zout en de rode peper
- Verwarm de oven op 180 gr
- Bak de ui, look, champignons en wortel goed aan
- Voeg het gehakt en het spek toe en bak goed aan
- Doe er de passata bij
- Voeg alle kruiden en het glas wijn toe
- Doe de saus in een oven vaste pot met deksel
- Leg een vel bakpapier erover en sluit af met het deksel
- Zet de pot 2 uur in de oven
- Zet de laatste 45 min de pompoen erbij in
- Maak u witte saus
- Smelt de boter, voeg bloem toe, stoof dit zachtjes aan op het vuur
- Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot de saus kookt
- Breng de saus opsmaakt met peper, zout, nootmuskaat en de kaas
- Als de saus uit de oven komt breng deze dan ook goed op smaak
- Maak lagen zoals bij een gewone lasagne maar verdeel er in stukjes gesneden pompoen bij tussen
- Strooi er vanboven nog een beetje kaas over
- Zet 30 minuten in de oven